7 günde kurtulun

7 günde kurtulun

Çeşitli nedenlerle sigara içmeye başlayan ve daha sonra pişmanlık duyup bırakmak isteyenlerin alternatifi sigara bıraktırma merkezleri oldu

3 YILDA 2 BİN 700 KİŞİ SİGARAYI BIRAKTI
Konya Umut Grup Şifalı Bitkiler Şirketi’nin Genel Müdürü Hasan Hüseyin Öksüz, ‘Tek Umut’ adı verilen bitkisel sigara bırakma ilacı ile 2007 yılından bu yana Konya’da 2 bin 700, Türkiye genelinde ise 55 bin kişinin sigarayı bıraktığını ifade etti. Amaçlarının bu sayıyı 2015 yılına kadar 500 bin kişiye çıkarmak olduğunu söyleyen Hasan Hüseyin Öksüz, 7 gün içerisinde sigarayı bıraktıran formüllerinde başarı oranının yüzde 80’in altına düşmediğini dile getirdi.
Tek Umut adı verilen ve içerisinde çeşitli bitkisel ürünlerin karışımının yer aldığı ilacı Emekli Binbaşı Özkan Tunaboylu’nun Uşak’ta uzun yıllar yaptığı araştırmalar neticesinde bulduğunu, Tarım Bakanlığı’ndan iznini ve patentini aldıktan sonra piyasaya sunduğunu dile getiren Hasan Hüseyin Öksüz, “Emekli Binbaşı Özkan Tunaboylu, babasını akciğer kanserinden dolayı kaybemiş. Daha sonra içinde zencefil, meyan kökü, karabaş, karanfil, şeker, çörek otu, yulaf, melisa, at kestanesi, polen, defne ve nanenin yer aldığı karışımı yaparak, çevresindeki sigara içenler üzerinde denemiş. Olumlu sonuçlar alınca, insanları sigaradan korumak, içenleri bu kötü dosttan ayırmak için bunu yaygınlaştırmaya başlamış. Biz de bu sürece dahil olarak Konya’da sigara içme oranının en aza indirmek için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
SİGARAYI NASIL BIRAKTIRIYOR?
Tek Umut adı verilen bu bitkisel ilacın sigarayı 7 gün içerisinde nasıl bıraktırdığına da cevap veren Umut Grup Genel Müdürü Öksüz, “Sigara içicisi, canı sigara içmek istediği zaman bu ürünü içinde bulunan kaşığın üçte biri oranında dilinin üzerine alarak erimesini bekliyor. Daha ilk kullanışta ürün etkisini göstermeye başlıyor ve sigara tiryakisi sigara içmek istese dahi içemiyor, sigaradan tiksinmeye başlıyor. Hiçbir yan etkisi olmayan ve tamamen doğal bitkilerden elde edilen ürünün, sakinleştirici özelliğiyle de sigarayı içmemeye bağlı olarak oluşabilecek asabiyeti, gerginliği önlediğini bildirdi. Ürünü satın alanları distribütörler aracılığı ile 7 gün boyunca takip ettiklerini ve psikolojik destek sağladıklarını dile getiren Öksüz, “Ürünü satın alan herkese Sigarayla Savaşanlar Vakfı Kurucu Başkanı Ubeyd Korbey’in yazdığı ‘Sigarayı Bıraktıran Destek ve Tavsiyeler’ kitabını veriyoruz. Tüm bu telkin ve tedavi çalışmalarına rağmen 7 gün içerisinde sigarayı bırakamayanların ise ücretini geri veriyoruz” dedi.
RASİM ATALAY
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.