65 yıllık dernekte Yıldırım dönemi

65 yıllık dernekte Yıldırım dönemi

1959’da kurulan ve tam 65 yıldır Konya’nın tarihine, kültürüne, eğitimine ve daha birçok değerine önemli katkılar sunan Konya Kültür ve Turizm Derneği’nin genel kurul toplantısı gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Nilgün Çelebi başkanlığında yapılan genel kurul sonucunda Konya’nın en köklü sivil toplum kuruluşlarından olan derneğin yeni başkanı Ahmet Yıldırım oldu.

Konya Kültür ve Turizm Derneği düzenlediği etkinlik ile programlarla Konya’nın tarihine, eğitime, kültür ve sanatına çok önemli katkılar sağlıyor.

60 YILDIR KONYA’YA BÜYÜK DEĞERLER KATIYOR

Dernek, 1960 yılından itibaren Hazreti Mevlâna’yı anma törenleri başta olmak üzere Uluslararası Mevlâna Kongreleri, Türkiye Âşıklar Bayramı, Atlı Cirit Oyunları, Rahvan At Yarışları, Tarihi Yemek ve Folklor Kongreleri, Geleneksel Gül ve Güvercin Yarışmaları gibi daha birçok önemli etkinliği de bir “ilk” olarak gerçekleştirdi.

“Mevlâna Celaleddin Rumi Kimdir?”, “Mevlâna Güldestesi”, “Uluslararası Folklor ve Halk Edebiyatı Semineri Bildirileri”, “Türk Sanat Musikisi Beste ve Saz Eserleri Yarışması: Ödül Kazanan Eserler”, “Uluslararası Yunus Emre”, “Nasrettin Hoca, Karamanoğlu Mehmet Bey ve Türk Dili Semineri Bildirileri”, “Feyzi Halıcı, Mevlâna ve Yaşama Sevinci”, “Feyzi Halıcı, Struga Şiir Akşamları”, “Nevin Halıcı, Ege Bölgesi Yemekleri”, “Birinci Milletlerarası Yemek Kongresi”, “İkinci Milletlerarası Yemek Kongresi”, “Üçüncü Milletlerarası Yemek Kongresi”, “Dördüncü Milletlerarası Yemek Kongresi”, “I. Folklor ve Halk Edebiyatı Kongresi”, “II. Folklor ve Halk Edebiyatı Kongresi”, ve “III. Folklor ve Halk Edebiyatı Kongresi” gibi bugüne kadar 100’e yakın kitap yayınını da Konya arşivine kazandıran ve faaliyetlerine yoğun olarak devam eden dernek, yaptığı bu çalışmalar sonucunda ulusal ve uluslararası birçok ödüle layık görüldü.

KAMU YARARINA DERNEK

Aynı zamanda Konya’nın en köklü sivil toplum kuruluşu da olan Konya Kültür ve Turizm Derneği, genel kurul toplantısını gerçekleştirdi.

2020’den bu yana derneğin yönetim kurulu başkanlığını yürüten Prof. Dr. Nilgün Çelebi, Bakanlar Kurulu kararıyla “Kamu Yararına Dernek” kabul edilen derneğin yeni dönem başkanlığını genel kurul toplantısıyla Ahmet Yıldırım’a devretti.

YENİ YÖNETİMDE İSİMLER BELİRLENDİ

Konya Kültür ve Turizm Derneği’nin yeni yönetim kurulu Fatma Bahar Halıcı, Çağrı Özay, Nuri Keleş ve Muhammet Kemalettin Nokta’dan oluşurken; Mustafa Kınaç, Ali Şakir Yalçın, Serdar İşleyici, Koç Burhan Yavuz ile Yücel Güldest de yedek yönetim kurulu üyeleri olarak seçildi. Denetleme Asil Üyeleri; Ömer Faruk Sayda, Mustafa Bülent Pirinçci ve Arif İnan Yıldırım olurken; Denetleme Yedek Üyeler ise; Hasan Kayacı, Nilgün Çelebi ve Erdem Arslan’dan oluştu.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.