65 yıl önce şehit olan ağabeyinin mezarını ziyaret etti

65 yıl önce şehit olan ağabeyinin mezarını ziyaret etti

Mardin'de vatanı görevini yaparken Suriye sınırında kaçakçılarla girdiği çatışmada 65 yıl önce şehit düşen er Mustafa Zamkı'nın mezarının Kızıltepe ilçesinde olduğunu öğrenen kardeşi Ali Zamkı (71), ağabeyinin kabrini ilk kez ziyaret etti.

Kızıltepe'de Suriye sınırına sıfır noktadaki Akdoğan Mahallesi Muhtarı Mahmut Sarıdağ, 1958'de şehit olan ve görev yaptığı mahallede defnedilen, aile irtibatı da bulunmayan Çankırılı er Mustafa Zamkı ve Afyonkarahisarlı er Hüseyin Sever'in yakınlarına ulaşmak için çalışma başlattı.

Ailelere ulaşan ve onlardan izin alan Sarıdağ'ın talebi üzerine şehitlerin kabirleri Mardin Valiliğince düzenlendi.

Muhtarın daveti üzerine Çankırı Terörle Mücadele Kahramanları Derneği Başkan Yardımcısı Okan Sütcüoğlu koordinatörlüğünde, Çankırı'nın Yapraklı ilçesi Müsellim köyünde yaşayan ağabey Ali Zamkı, Çankırılı şehit aileleri ve gazilerle ilçeye gelerek 6 yaşındayken kaybettiği ağabeyinin Akdoğan Şehitliğindeki kabrini 65 yıl sonra ziyaret etti, dua okudu.

Duygulu anların yaşandığı ziyarette Zamkı, anne ve babasının memleketteki mezarından getirdiği toprağı ağabeyinin kabrine serpti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.