600 vekil 60 gündür tatilde

600 vekil 60 gündür tatilde

Türkiye ekonomik ve sosyal sorunlarla boğuşurken Meclis kapalı! Tarihinin en uzun tatilini yapan Meclis’te milletvekili sayısı geçtiğimiz dönem 550’den 600’e çıkarılmıştı

Türkiye’nin önünde dış politikadan ekonomiye birçok sorun bulunurken Meclis iki aydır tatilde. TBMM Genel Kurulu başkanlık divanı oluşturulamadığı için 24 Şubat’tan bu yana toplanamazken nihayet yerel seçim tatili bitiyor. Yoğun gündemin beklediği Genel Kurul, 30 Nisan günü uluslararası sözleşmelerin onaylanmasını içeren teklifle uzun bir tatilin ardından yeniden çalışmalarına başlayacak.

1 MAYIS’TA DA ÇALIŞMALARA ARA VERECEK

TBMM, 31 Mart’ta gerçekleştirilen yerel seçim nedeniyle verdiği iki aylık aranın ardından bu hafta çalışmalarına tekrar başlayacak. TBMM Genel Kurulu birçok toplantıda başkanlık divanı oluşturulamadığı için toplanamamıştı. TBMM Genel Kurulu, 24 Şubat Pazar günü ara verdiği çalışmalarına 30 Nisan Salı günü başlıyor. Yoğun bir gündemin beklediği Meclisin bu haftaki gündeminde uluslararası anlaşmalar bulunuyor. Türkiye ile çeşitli ülkeler arasında imzalanan uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin kanun teklifleri, Genel Kurulda görüşülecek. Genel Kurul, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün resmi tatil olması nedeniyle çarşamba günü çalışmalarına ara verecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum