6 çocuk annesinin motosiklet tutkusu

6 çocuk annesinin motosiklet tutkusu

6 çocuk 1 torun sahibi 50 yaşındaki Fatma Ersen ekonomik sıkıntı ve trafik rahatlığı nedeniyle yıllardır işine motosiklet ile gidip geliyor

Yurt dışında uzun süre kaldığını ifade eden Ersen, “Orada gördüğüm rahatlığı ilk günler burada göremeyeceğimi düşünüyordum. Ancak korktuğum olmadı. İlk zamanlar Konya trafiğine alışmam çok zor oldu. Ama şimdi Sille’deki evimden iş yerime rahatlıkla gidip geliyorum. Bu şekilde hem ekonomime katkı sağlıyorum hem trafik yoğunluğu yaşamıyorum” dedi.

Motosikletçiler Odası Başkanı Ahmet Çal ise Fatma Ersen’in tüm motosiklet sürücülerine örnek olmasını istedi. Çal, “Fatma Hanım motosiklet almadan önce bize geldi. Kendisi motosikletini aldı, ehliyetini aldı, kaskını aldı. Hiçbir eksiği olmadan trafiğe çıkıyor. Konya ulaşım açısından motosiklet ve bisiklet kullanımına çok uygun bir il. Bu nedenle biz bisiklet ve motosiklet kullanımının kurallara uygun bir şekilde olmak şartı ile artmasını arzu ediyoruz” diye konuştu.

Motosikletlerden sonra piyasada kullanımı son günlerde artan elektrikli bisikletlere de ehliyet zorunluluğu getirildiğini hatırlatan Çal, “Trafikteki yerinin belli olması açısından alınan bu karara bizde saygı duyduk. Gerek yeni motosiklet gerek elektrikli bisiklet alanlar odamıza müracaat etmeleri halinde kendilerine her türlü kolaylığı sağlarız. Yeter ki bu araçları kullanan kişiler kurallara uysun ve trafiği tehlikeye düşürecek hareketlerde bulunmasın. Kurallara uymayan kişiler hakkında da biz oda olarak gerekli yaptırımı uygularız” diye konuştu.

ALİ SAİT ÖGE

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.