6 Bin Zeytin Ağacı Katledilen Yırcalılara 'Güvenlikçileri Dövdünüz' Suçlaması

6 Bin Zeytin Ağacı Katledilen Yırcalılara 'Güvenlikçileri Dövdünüz' Suçlaması

Manisa’nın Soma ilçesi Yırca köyünde, Kolin Şirketler Grubu yetkilileri ve özel güvenlik görevlilerinin, kendilerini dövdükleri gerekçesiyle aralarında kadınların da bulunduğu köylülerden şikayetçi olduğu ortaya çıktı. Kolin Şirketler...

Manisa’nın Soma ilçesi Yırca köyünde, Kolin Şirketler Grubu yetkilileri ve özel güvenlik görevlilerinin, kendilerini dövdükleri gerekçesiyle aralarında kadınların da bulunduğu köylülerden şikayetçi olduğu ortaya çıktı. Kolin Şirketler Grubu tarafından termik santral yapmak için 6 bin zeytin ağacının kesilmesinin ardından Danıştay'ın verdiği 'yürütmeyi durdurma' kararıyla sevinç yaşayan köylüleri şoke eden bir gelişme oldu. Jandarmanın bugün 'şüpheli' olarak ifadesini aldığı köylülerden 46 yaşındaki Münevver Özkılınç, "Bir bana bakın bir de o güvenlik görevlilerine. Ben kimi dövebilecek güçteyim?" dedi.

Kolin Şirketler Grubu, geçtiğimiz perşembe akşamı santralin yapılacağı Yırca köyünde zeytinliklerin bulunduğu bölgeye, ağaç kesimi yapmak üzere iki otobüs dolusu özel güvenlik görevlisi ve iş makinelerini gönderip, zeytin ağaçlarını kestirdi. Bölgede zeytinlerin kesilmemesi için 16 gündür nöbet tutan köylülerin direnişine rağmen, arazideki 6 bin zeytin ağacı, iş makinelerince üzerlerindeki ürünüyle birlikte söküldü. Bu sırada özel güvenlik görevlileri, biber gazı da kullandıkları arbede sırasında, mahalle sakinlerinden Mehmet Öksüz, Kamile Çiftçi, Kerem Özkılınç ile Yırca'da zeytinliği bulunan avukat Hasan Namak'ı kelepçelemiş, özel güvenlik görevlilerinin kullandığı ileri sürülen gaz fişeğinin kapsülünün isabet etmesi sonucu köylülerden Emin Özkılınç başından yaralanmıştı.

6 bin zeytin ağacının kesilmesinden 12 saat sonra Danıştay 6. Dairesi'nin aslında çok daha önce verdiği 'yürütmeyi durdurma' kararı olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine araziyi çevreleyen tel örgütler köylüler tarafından söküldü. Yeni zeytin fidanları dikildi. Danıştay'ın kararının ardından Kolin şirketi, 50'si özel güvenlik görevlisi, geri kalanı inşaat işçisi olmak üzere toplam 100 kişinin işine son verdi.

Bugün Yırcalıları, şoke eden yeni bir gelişme daha yaşandı. Geçen Cuma günü yaşanan arbede sırasında, şirket yetkilileri ve özel güvenlik görevlilerinin, yaralanan, yerlerde sürüklenen köylülerin kendilerini dövdükleri gerekçesiyle şikayetçi oldukları ortaya çıktı. Şikayet üzerine harekete geçen jandarma ekipleri prosedür gereği, kadınların da bulunduğu köylülerin 'şüpheli' olarak ifadesini aldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.