6 ay sonra güldük

6 ay sonra güldük

Ligin ilk haftasında kendi sahasında oynadığı Ankaragücü maçından bu yana evinde maç kazanamayan Konyaspor, 9 iç saha maçından sonra Antalyasporu mağlup ederek bu gidişe son verdi

Ligin ilk haftasından bu yana kendi sahasında maç kazanamayan Konyaspor, 6 ay sonra Antalyaspor maçıyla iç sahada galibiyetle tanıştı. Turkcell Süper Ligi’nin 21. haftasını 3 puanla kapatan Konyaspor, dün oynadığı Antalyaspor maçıyla 6 ay sonra kendi sahasında galibiyet almayı başardı. Ligde kendi sahasındaki ilk galibiyeti 1. haftada Ankaragücü maçında alan Yeşil-beyazlılar, bu maçtan sonra oynadığı 9 mücadelede galibiyet yüzü görmedi. Ligin kendi sahasında en az maç kazanan takımlarından olan Konyaspor, sahasında oynadığı 10 maçta 2 galibiyet, 5 beraberlik, 3 mağlubiyet alırken, dün alınan Antalyaspor galibiyetiyle 9 maçlık kendi
sahasında kazanamama serisine son vermiş oldu.
BU GALİBİYET ŞEHRE DE MORAL OLDU
Süper Lig karşılaşmalarında kendi sahasında sezonun ilk maçı olan Ankaragücü’nü 24 Ağustos 2008 tarihinde 3-2 yenerek lige galibiyetle başlayan Konyaspor, aradan geçen 20 haftalık dönemde kendi sahasında galibiyet alamamıştı. Tam 181 gün sonra ligin 21’inci haftasında Antalyaspor’u konuk eden yeşil-beyazlılar, 20 haftalık galibiyet orucunu alınan 2-0’lık galibiyet ile bozdu. Ankaragücü karşılaşmasından alınan galibiyetle lige merhaba diyen Konyaspor, geçen dönem içerisinde kendi sahasında oynadığı 8 maçtan 3’ünü kaybetmiş ve 5 tanesinde de beraberlik kazanmıştı. Dış sahada oynanan karşılaşmalarda kendi sahasına göre daha iyi bir performans gösteren yeşil-beyazlılar bu maçlardan da 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 6 mağlubiyet almıştı. Fortis Türkiye Kupası C Grubu’nda da mücadele eden Konyaspor, alınan 2 galibiyet ve 3 yenilginin ardından çeyrek finallere kalamadan kupaya veda etmişti.
KONYASPOR UMUT VERİYOR
Konyaspor Futbol Şube Sorumlusu Mustafa Düzkaya, Antalyaspor karşılaşmasının ardından yaptığı değerlendirmede, ortaya koyulan futbolun gelecek adına umut verdiğini söyledi. Düzkaya, “Antalyaspor maçı bizim için çok önemliydi ve takımdaki herkes bunun bilincindeydi. Çünkü Antalyaspor bizim rakibimizdi. Ağır saha şartlarına rağmen iyi bir mücadele gösterdik. Rakibimiz üzerinde ilk dakikalarda gelen golle birlikte bir baskı kurduk. Birçok pozisyona girdik ve onların pozisyona girmesini de engelledik. Bu maçı istediğimiz gibi yönlendirdik. Daha sonra ikinci yarıdaki Poljac’ın golüyle daha rahat oynamaya başladık. Rakibimiz de iyi mücadele etti, ancak bu maçı kazanan Konyaspor’du. Takımımız bu maçı kazanarak uzun süre sonra kendi sahasında önemli bir galibiyete imza attı. Konyaspor her geçen maçta üzerine koyarak yükselmeye devam ediyor. Takımın bu mücadeleci ruhu bizlere gelecek adına umut veriyor. Konyaspor ilerleyen dönemlerde daha güzel işlere adını yazdıracaktır” diye konuştu.
Saha şartlarının olumsuzluğu ve bu şartlar neticesinde doğabilecek sakatlıkları önlemek için gerekenin yapılacağını da sözlerine ekleyen Düzkaya, “Bu sahayı korumamız lazım. Atatürk Stadyumu’nu sadece Konyaspor’un kullanması lazım. Yaz şartlarında Konya’mızı 2’nci ligde temsil eden Şekerspor, bizim sahamızı kullanmak için bir talepte bulunmuştu ve biz de kabul etmiştik. Ancak artık kış şartlarında bu saha iki takımı kaldıramıyor. Direnaj sistemi ve saha eski. Yeni stadyum yapılana kadar da bu şartların daha da kötüleşmemesi için gerekin yapacağız. Gerekli girişimlerle sahamızda sadece Konyaspor’un oynamasını sağlayacağız. Birkaç gün içerisinde görüşmelerimizi yapıp, sahayı sadece bizim kullanmamız için gerekeni yapacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.