52 Kişinin Hayatını Kaybettiği Reyhanlı Patlaması Davası Başladı

52 Kişinin Hayatını Kaybettiği Reyhanlı Patlaması Davası Başladı

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013 tarihinde meydana gelen ve 52 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan bombalı saldırıların faillerinin yargılandığı davanın Hatay’daki ilk duruşması başladı.Hatay 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde...

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013 tarihinde meydana gelen ve 52 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan bombalı saldırıların faillerinin yargılandığı davanın Hatay’daki ilk duruşması başladı.

Hatay 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava nedeniyle Hatay Adliyesi önünde sabahtan bu yana polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı. Davaya sanık avukatları ile patlamada hayatını kaybedenlerin avukatları katıldı. Duruşmada, tutuklanan 15 sanık Adana’dan telekonferans yöntemiyle ifade verdi.

Sabah saat 09.00’da başlayacağı belirtilen dava, telekonferans sisteminde yaşanan aksaklıklar nedeniyle saat 10’dan sonra başladı. Öğle arası verilmeyen duruşmada sadece 10 dakikalık bir ara verildi. Ardından ifade alımları sürdü. Ancak zaman zaman telekonferans sisteminde meydana gelen aksaklıklar nedeniyle duruşma ağır ilerledi.

Davayı izlemek üzere, Reyhanlı’da hayatını kaybeden 52 kişinin aileleri katılmadı. Tutuklu sanıklarının yakınları, yer darlığı nedeniyle salona alınmadı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.