50 pozisyonun hesabını soracak!

50 pozisyonun hesabını soracak!

Topkapı Palace Otelde 3-7 Ocak tarihlerinde yapılacak Hakem, Yardımcı Hakem Semineri, bu kez ilginç bir havada geçecek.

Antalya Belek’te Topkapı Palace Otel’de 3-7 Ocak tarihlerinde yapılacak “Hakem, Yardımcı Hakem Semineri”, bu kez ilginç bir havada geçecek. Çünkü, Merkez Hakem Kurulu (MHK), hakemlerden adeta hesap soracak. Ligin 16 haftalık maratonunda yapılan hakem, yardımcı hakem hataları, tek tek ele alınacak. Bunun için MHK, ilk yarıyı taradı ve 50’ye yakın ciddi hata belirledi. Özellikle yardımcı hakem hataları, gündemin ilk maddesini oluşturacak. Yetki sınırlarını zorlayan, hakemleri zor durumda bırakan yardımcılara hataları gösterilecek, kendilerine çeki düzen vermeleri istenecek.
5 HAKEM GÖRÜŞME ODASINA
MHK üyeleri, hakemlerle bire bir görüşmeler de yapacak. Moralsiz bir ilk yarı geçiren hakemlere, özgüvenleri tekrar kazandırılmaya çalışılacak. Beklentileri boşa çıkartan ve kötü performansı nedeniyle derbi alamayan Fırat Aydınus, FIFA kokartı takacak olan ama kötü bir ilk yarı geçiren Halis Özkahya, kalitesini yansıtamayan Bülent Yıldırım, görüşme odasına alınacak ilk hakemler. Avrupa’da trendi yükselirken, Türkiye’de çokça eleştirilen Cüneyt Çakır’dan, katı kuralcılığı bırakılması istenecek. Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin hakemi Hüseyin Göcek’ten arka arkaya gelen hatalar zincirinin nedeni sorulacak.
DOĞRU KARARLAR DA GÖSTERİLECEK
Sadece hatalar hakemlere gösterilmeyecek. Doğru kararlardan oluşan bir bölüm de var. Burada, doğru kararlarla, aynı pozisyonlara verilen ters kararlar karşılaştırılacak. Hakemlerin aynı pozisyonlara verdikleri farklı kararlar gösterilecek ve standardın nasıl sağlanamadığının hesabı da sorulacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.