5 yıldır aynı numara çıkıyor

5 yıldır aynı numara çıkıyor

5 yıl önce hac sırasına yazılan Çumralı Kemal Taşkın, 4 yıldır kaydını yeniliyor ve yeniden kuraya giriyor. Ama Taşkına kuradan çıkan numara tam 4 yıldır aynı: 18897

5 yıl önce hac sırasına yazılan Çumralı Kemal Taşkın, 4 yıldır kaydını yeniliyor ve yeniden kuraya giriyor. Ama Taşkın’a kuradan çıkan numara tam 4 yıldır aynı: 18897

 

Çumra’da 5 yıl önce hacca gitmek için müracaat eden Kemal Taşkın, 2007’deki ilk müracaatında 10555 numara çıktığını, kalan 4 yıl içerisinde de her yıl yeniden müracaat etmesine rağmen aynı numaranın çıktığını söyledi. Böyle bir tesadüfün kesinlikle mümkün olmayacağını ifade eden Taşkın, “2007 yılında benim adıma çıkan numara 10555 idi. 2008 yılında müracaat ettiğim zaman çıkan numara 18897 idi. Yine hacca gidemedim. 2009 yılında yeniden müracaat ettim o yılda çıkan numara 18897 idi. Herhalde tesadüf oldu dedim. 2010 yılında bir kez daha yazıldım çekilen kurada aynı numara 18897 çıktı. Bu kadar da olmaz denilen tesadüf beni 2011 yılında da bırakmadı. Bu yıl yaptığım müracaat sonrası çekilen kurada yine 18897 numaranın çıkması pes dedirtti ve beni kuşkulandırdı. Böyle bir tesadüfün olması kesinlikle mümkün değil” dedi.

İlk yıl hariç kalan 4 yılda çekilen kurada tek bir numara çıktığı için ilçe müftülüğünü de itiraz ettiğini ancak bir sonuç alamadığını ifade eden Taşkın, “Eşim Ayşe Taşkın ve Kardeşim Ayşe Vural ile tam 5 yıldır hacca gitmek için niyetleniyoruz. Ancak kısmet olmuyor. Kurada ismimizin çıkmamasına itirazımız olamaz Allah nasip etmedi diyor sineye çekiyoruz. Ancak 4 yıl bir insana aynı numara çıkarsa bunun altında mutlaka bir olumsuzluk ararım. İlçe müftümüz bize yaptığı açıklamada kendilerinin elinde bir şey olmadığını ve kuranın Ankara merkezde bilgisayar ortamında çekildiğini söyledi. Bu bilgisayar nasıl bir bilgisayarmış ki tam 4 yıldır benim adıma aynı numarayı çıkarabiliyor” anlayamadım diye konuştu.

Kontenjan verilse dahi kendisinin bu numara ile hacca gitmesinin mümkün olmadığını dile getiren Taşkın, “Yaptığımız itirazlarda, ‘Kontenjan verilecek veya gelmeyenlerin yerine yedekler gidecek o zaman gidebilirsiniz’ deniliyor. Bu rakam ile hangi kontenjandan gideceğiz. Hangi yedekten gideceğiz. Çumra’da kurada çıkan hacı adaylarının hiç birisi gitmese bile bana yedekten sıra yine gelmez. Kimi kandırıyorlar. Ne yedekten ne kontenjandan benim hacca gitmem mümkün değil. Bunu anladım. Ancak bu haksızlığın hesabını sormak için ilgili her yere şikayet edeceğim” şeklinde konuştu.

 

ALİ SAİT ÖGE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.