5 Yaşındaki Yiğit'in Organları, Üç Çocuğu Hayata Bağladı

5 Yaşındaki Yiğit'in Organları, Üç Çocuğu Hayata Bağladı

Antalya'da geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden 5 yaşındaki çocuğun organları ailesi tarafından bağışlandı. Çocuktan alınan karaciğerle böbrekler, üç çocuğa nakledilerek onları yeniden hayata bağladı. Antalya'da yaşayan...

Antalya'da geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden 5 yaşındaki çocuğun organları ailesi tarafından bağışlandı. Çocuktan alınan karaciğerle böbrekler, üç çocuğa nakledilerek onları yeniden hayata bağladı.

Antalya'da yaşayan Feride - Kemal Kara çiftinin çocukları 5 yaşındaki Yiğit Kara bir aracın çarpması sonucu ağır yaralandı. Kaldırdığı Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen Kara'nın hastanede yattığı sürece organ bağışıyla hayata tutunan çocukların haberlerini takip eden ailesi doktorların da tavsiyesiyle bağışta bulunma kararı aldı. Kara'nın bağışlanan organlardan karaciğer, Ege Üniversitesi Hastanesi'nde nakil bekleyen 6 yaşındaki bir çocuğa nakledildi. Kara'nın iki böbreğinden biri, Amasya'nın Merzifon ilçesinde yaşayan ve doğduğundan bu yana böbrek yetmeziği çeken Taner Aktaş'a (15) nakledildi. Kara'nın diğer böbreği ise Kayseri'deki yaşayan doğuştan böbrek yetmezliği çeken ve 4 aylıkken diyalize girmeye başlayan 2.5 yaşındaki Batuhan Mete'ye nakledildi.

"BEBEKTEN BEBEĞE YAPILAN NAKLİ GÖRÜNCE NAKİL YAPMAYA KARAR VERDİLER"

Yapılan nakiller hakkında bilgi veren Akdeniz Üniversitesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ayhan Dinçkan, amaçlarının organ bağışını artırmak olduğunu söyledi. Merkezlerinde yapılan nakillerden biri olan bebekten bebeğe karaciğer naklini hatırlatan Doç. Dr. Dinçkan, yaptığı araştırmada bunun en küçük vericiden en küçük alıcıya yapılan nakil olduğunu ifade etti. Bu sırada trafik kazası sonucu yoğun bakımda yatan Yiğit Kara'nın ailesiyle görüştüklerini anlatan Dinçkan, bebekten bebeğe yapılan nakli ailenin görmesi sonucu bağış yapmaya karar verdiklerini ifade etti.

Doğuştan böbrek yetmezliği çeken ve 4 aylıkken diyalize girmeye başlayan 2,5 yaşındaki Batuhan Mete'nin annesi Hacı Kadın Mete de çocuğunun böbrek yetmezliğinden dolayı çok sıkıntı yaşadığını, banyosunu bile zor yaptırdıklarını söyledi. Artık sıkıntıları azalacağı için mutlu olduğunu belirten anne Mete, herkesi organ bağışına davet ettiklerini söyledi.

Taner Aktaş da, hastalığı nedeniyle koşamadığını, nakil olduğu için mutlu olduğunu kaydetti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.