5 hastaya umut oldu

5 hastaya umut oldu

Beyin damarları tıkandığı için yaşamını yitiren 4 çocuk babası 42 yaşındaki Doğan Ovalı’nın ailesi tarafından bağışlanan organları 5 hastaya umut oldu

Baş ağrısı ile gittiği hastanede beyin damarlarının tıkandığı belirlenen ve üç günlük tedavisinin ardından beyin ölümü gerçekleşen 4 çocuk babası aile tarafından bağışlanan organları ile 5 hastaya umut oldu. Özel bir şirkette dökümcü ustası olarak çalıştığı öğrenilen 42 yaşındaki 4 çocuk babası Doğan Ovalı, 1 Eylül Çarşamba günü aniden rahatsızlanarak baş ağrısı şikayetiyle Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne geldi. Burada yapılan tetkiklerde Ovalı’nın beyin damarlarının tıkalı olduğu belirlendi. Doktorların tüm müdahalesine rağmen Ovalı’nın 3 gün sonra beyin ölümü gerçekleşince doktorlar ailesi ile görüşerek organlarının bağışlanması konusunda görüş birliğine vardı.
Dün sabah saatlerinde Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Erikoğlu başkanlığındaki ekip tarafından yapılan başarılı bir operasyonun ardından Doğan Ovalı’nın kalp, böbrekleri, karaciğeri ve pankreası alındı. 
Doç. Dr. Mehmet Erikoğlu, Konya’da bu yıl 9 beyin ölümü gerçekleştiğini ve 9 kişinin de ailesinin organları bağışladığını söyledi. Doğan Ovalı’dan alınan 2 böbreğin, pankreasın, karaciğerin ve kalbin Antalya’ya gönderildiğini ifade eden Erikoğlu, “Bunları Antalya’da 2 hastaneye gönderdik. Bu organlar Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen ve uyum sağlayan hastalara nakledilecek” dedi.
Doğan Ovalı’nın babası Murat Ovalı, oğlunun ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirirken “Doktorlar bize organların bağışlanmasını istedikleri zaman aile olarak düşündük ve bağışlama kararı aldık. Oğlum çok sıkıntı çekti bütün hayali 4 çocuğunu okutmaktı. Ancak bu hayalini gerçekleştirmeden hayata veda etti. En büyük kızını evlendirmişti. Diğer 2 kızı ve bir oğlu ise okuyordu. Oğlumun maddi imkansızlık yüzünden gerçekleştiremediği hayalini biz yerine getirmek için elimizden geleni yapacağız. Allah ona rahmet eylesin. İnşallah organları nakledilen hastalarda sağlıklarına kavuşur” dedi.
Doğan Ovalı’nın cenazesi daha sonra Meram Araştırma Hastanesi morgundan alınarak Kurtuluş Mahallesi Taşkapusuz Sokak içerisinde evine getirildi. Ovalı’nın cenazesinin eve getirilmesi ise ailesi ve yakınları gözyaşlarını tutamadı. 42 yaşında baş ağrısı şikayeti ile geldiği hastanede yaşamını yitiren Doğan Ovalı’nın cenazesi öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Gödene (Dikmeli) Mahallesi’ndeki mezarlığında son yolculuğuna uğurlandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.