4 ilde Paralel Yapı operasyonu

4 ilde Paralel Yapı operasyonu

Kriptolu ve normal telefonların usulsüz dinlendiği iddiasıyla 4 ilde başlatılan operasyon kapsamında Ankara'da 19 kişi gözaltına alındı.

Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığınca, kriptolu ve normal telefonların usulsüz dinlendiği iddiasıyla 4 ilde "paralel yapı" operasyonu başlatıldı.

28 YAKALAMA KARARI

Operasyon kapsamında, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığından (TİB) 22, TÜBİTAK'tan 6 kişi hakkında yakalama kararı olduğu bildirildi.

19 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Operasyon kapsamında bazı adreslerde arama yapıldı. "Kriptolu ve normal telefonların usulsüz dinlendiği" iddiasıyla 4 ilde başlatılan operasyon kapsamında, Ankara'da 19 kişi gözaltına alındı. zanlılar, sağlık kontrolü için hastaneye getirildi.

Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 22 Aralık’ta TİB'le ilgili üç ayrı konuda soruşturma yürütüldüğünü belirtmişti. Elvan bunları, "TİB'in geçmişe yönelik işlemler ve log kayıtlarının silinmesiyle ilgili yürütülen soruşturma, yasadışı dinleme ve casuslukla ilgili soruşturma ve kriptolu telefonların dinlenmesine yönelik soruşturma" olarak sıralamıştı.

Ankara merkezli "paralel yapı" operasyonun, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç, Başbakan Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, Başbakan Yardımcısı Arınç ile Milli Güvenlik Kurulu üyelerine ait kriptolu ve normal telefonların usulsüz dinlendiğinin tespitiyle ilgili başlatıldığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.