4 bin yetimin karnı bağışlarla doyuyor

4 bin yetimin karnı bağışlarla doyuyor

Sudanın Darfur bölgesinde 35 kişi ile başlayıp bugün sayıları 4 bini aşan yetimin karnı, hayırsever vatandaşların destekleri ve Rida İnsani Yardım Derneğinin aşevinde pişen yemeklerle doyuyor

Sudan’ın Darfur bölgesinde 35 kişi ile başlayıp bugün sayıları 4 bini aşan yetimin karnı, hayırsever vatandaşların destekleri ile Rida İnsani Yardım Derneği’nin Nyala’da bulunan aşevinde pişen yemeklerle doyuyor.
Rida İnsani Yardım Derneği’nin Sudan’ın Darfur Bölgesi Nyala şehrine yetimler için yaptırdığı aşevi, şehrin merkezinde yer alıyor. 2 oda bir salon, kiler, tuvalet ve banyosu bulunan aşevinde, aşevi sorumlusu Muhammet Mustafa Nokta’nın dışında, 1 aşçı, bir aşçı yardımcısı, iki şoför olmak üzere toplam 5 kişi çalışıyor. Pişirilen yemeklerin servisi için 2 adet minibüs bulunuyor. Ön hazırlıkları bir gün öncesinden yapılan yemeklerin pişirilmesine, sabah namazı sonrasında başlanıyor. Daha sonra yemekler sefer taslarına konup ekmeklerin paylaşımı yapılıyor. Sabah saat 08.00 itibariyle yemeklerin okullara servisi başlıyor. Okul ve Kur-an Kurs’larını tek tek dolaşan mobil ekiplerimiz, boş kapları alıp dolu kapları yetimlerden sorumlu öğretmenlerimize teslim ediyor. Yemek saati ise saat 11.00.
09-17 Şubat 2012 tarihinde 6 kişilik bir heyetle Nyala’ya giden Rida İnsani Yardım Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Selim Doğdu, çalışmaları yerinde inceledi. Yemeklerin yapılışından mobil ekibin çalışma sistemine kadar aşevi çalışanlarından bilgi alan Selim Doğdu, Nyala’dan yaptığı açıklamada hayırsever vatandaşlara seslendi: “İslam’ın yetimlere verdiği önemi bilmeyenimiz yoktur. Yetimlere yönelik çalışmaların ağırlıklı yürütüldüğü derneğimizin kurduğu aşevinde pişen yemeklerle, bugün itibariyle sadece Nyala’da 2 bin 600’den fazla yetimin karnı doyuyor. Bütün gayretlerimiz, bu sayının daha da artırılmasına yöneliktir. Çünkü, Nyala merkezde kesin sayı belli olmamakla birlikte, on binlerce yetimin bulunduğu ifade ediliyor.”
DARFUR KRİTİK BÖLGE
Yetim projesine desteklerinden dolayı hayırsever vatandaşlara teşekkür eden Doğdu şunları söyledi: “Nyala genelinde 170’den fazla Kur’an Kursu ve okul bulunuyor. Görebildiğim ve bizlere iletildiği kadarıyla bu Kur-an Kursu ve okullarda okuyan çocukların büyük bir çoğunluğunun yemek, kıyafet, kırtasiye gibi ihtiyaçlarının yanı sıra en büyük sorunları, tuvalet ve içme suyu. Okullarda tuvaletin olmayışı veya çok  yetersiz oluşu özellikle kız çocuklarının okula gelme oranını büyük ölçüde düşürmektedir. Bir çok okulda içme suyu açıkta duran varillerden son derece sağlıksız bir şekilde giderilmektedir. İçi ve dışı pas tutmuş bu varilleri en kısa zaman da en azından su tankına çevirip gönüllülerimizin desteği ile okullara hediye etmek istiyoruz. Bugün Somali ile beraber dünyanın en kritik bölgesi olan Darfur’da hizmet etmenin ve bu hizmeti yerinde yapmanın sıkıntılarının bilincindeyiz. Tüm bu zorlukları hayırsever vatandaşlarımızın destekleri ile kolay hale gelecektir inşallah.  Nyala’da bulunan derneğimizin temsilcisi M. Mustafa Nokta kardeşimize kolaylıklar diliyorum.”
HABER MERKEZİ
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.