30 Yıl Sonra Tekrar Gören Azerbaycanlı Mühendis: Yeniden Doğdum (Özel)

30 Yıl Sonra Tekrar Gören Azerbaycanlı Mühendis: Yeniden Doğdum (Özel)

Azerbaycan'da 34 yaşındayken yaşadığı iş kazası nedeniyle görme yeteneğini kaybeden İntizar İsmayılova, 64 yaşında tekrar görmenin mutluluğunu yaşıyor. Mühendis İsmayılova, gözlerine kavuştuğu için kendisini yeniden doğmuş gibi...

Azerbaycan'da 34 yaşındayken yaşadığı iş kazası nedeniyle görme yeteneğini kaybeden İntizar İsmayılova, 64 yaşında tekrar görmenin mutluluğunu yaşıyor. Mühendis İsmayılova, gözlerine kavuştuğu için kendisini yeniden doğmuş gibi hissettiğini söyledi.

İntizar İsmayılova, Azerbaycan'ın Gence şehrindeki alüminyum fabrikasında genç bir mühendis olarak çalışırken laboratuarda kimyasal karışımın gözüne kaçmasıyla görme yeteneğini kaybeder. Ülkesinde ve yurtdışında çeşitli hastanelerde tedavi gören İsmayılova'nın gözlerine çare bulanamaz. O yıllarda üç çocuk annesi olan İsmayılova, bu kez dokuma işi yaparak ailesini geçindirmeye çalışır. Zamanla kendi simasını bile unutan İsmayılova, yeniden görebilme mücadelesinde umudunu kaybetmez. İsmayılova'nın karanlık dünyasına 30 yıl sonra doktorlar ışık tuttu. Başarılı ameliyat sonrası İsmayılova, 64 yaşında dünyaya ikinci kez gözlerini açtı.

Tam 30 yıldır gün yüzüne hasret kaldığını dile getiren İsmayılova, kimyasal maddenin iki gözünü de birlikte yaktığını dile getirdi. Alüminyum fabrikasında teknik sebeplerden dolayı gözlerini kaybettiğini vurgulayan İsmayılova, tedavi için iki üç kere yurtdışına gittiğini, fakat gözlerine kimsenin çare bulamadığını kaydetti.

TELEVİZYON PROGRAMIYLA HAYATI DEĞİŞTİ

İntizar İsmayılova, televizyonda sağlık programı izlerken Zarife Aliyeva Göz Hastalıkları Enstitüsü doktoru Cemil Hasanov'un konuşmasından etkilenerek kendisiyle görüşmeye karar verir. İlk başta Hasanovla telefonda görüştüğünü ve sıkıntısını dile getirdiğini bildiren İsmayılova, ardından doktoruna güvenerek ameliyata girer.

KENDİMİ TANIYAMADIM

30 yıl boyunca umudunu asla kaybetmediğini söyleyen İsmayılova, "Ameliyata alındım. Dört saat ameliyatta kaldım. Uyandığımda görmeye başladım. İnsan yüzü gördüm. Doğrusu inanamadım. Melek görüyor zannettim. Kızım konuşurken onu da tanıyamadım. Kimseyi, akrabaları, kendimi bile tanıyamadım. Aynada baktığımda tanıyamadım. Yaşlanmışım." dedi. Gözleri yeniden açıldığı için Allah'a şükür eden İsmayılova, ameliyattan sonra uyumadan tüm günü insanlara ve çevresine sevinçle bakmakla geçirdiğini aktardı. İsmayılova, tüm şifa bekleyen hastalar için de umutlarını asla kaybetmemelerini tavsiye ediyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.