3. Özkara dönemi başladı

3. Özkara dönemi başladı

Konyasporda 3. Özkara dönemi dün resmen başladı. Yeşil-beyazlılar, teknik direktör Hüsnü Özkara ile 1 yıllık sözleşme imzaladı.

Konyaspor’da 3. Özkara dönemi dün resmen başladı. Yeşil-beyazlılar, teknik direktör Hüsnü Özkara ile 1 yıllık sözleşme imzaladı.Konyaspor, iç ve dış transfer için çalışmalarının startını verdi.

Bank Asya 1. Lig takımlarından Konyaspor, yeni sezon için teknik direktör Hüsnü Özkara ile 1 yıllık sözleşme imzalayarak teknik adamı 3. kez takımın başına getirdi. Kulüp binasında düzenlenen imza töreninde konuşan Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şan, takımda yeni bir dönemin başlangıcının yapıldığını söyledi. 2012-2013 sezonunu Hüsnü Özkara ile geçireceklerini ifade eden Şan, “Kendisi Bank Asya 1. Lig’i çok yakinen tanıyan ve daha önce Konyaspor’a şampiyonluk yaşatmış, şampiyon bir kadro oluşturmuş bir teknik direktörümüz. Konyaspor’un içinde bulunduğu durum itibariyle yönetim kurulunun bilgisi dahilinde bazı görüşmeler yaparak takımımız için en doğru kararı Hüsnü Özkara hocamızda verdik. Tüm zorluklara rağmen netice alacağımızı umduğumuz bu anlaşmanın her iki tarafa da hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Başkan Şan’ın konuşmasının ardından 1 yıllık sözleşmeyi imzalayan teknik direktör Hüsnü Özkara ise, “Yuvama gelmekten son derece mutluyum” diye konuştu.

Özkara, “Konyaspor’un bende çok ayrı bir yeri var, bunu her zaman söylüyorum. Burada çok güzel günlerim oldu, şampiyonluk yaşadım. Bugün de burada tekrar Konyaspor’un başarısı için tertemiz pırıl pırıl bir sayfa açıp iyi başlangıçlar yapmak istiyoruz. Yönetim kurulumuz, taraftarımız ve basınımızla birlikte el ele verip bu takımı arzu ettiği, layık olduğu yere çıkarırız, tek hedefimiz budur” diye konuştu.

Teknik direktör Özkara’nın yardımcılığını Muharrem Aydın, Ekrem Özerk Tufan, Enver Şen ve kaleci antrenörü Atilla Uzuncan yapacak. Üçüncü kez Konyaspor’un başına geçen Hüsnü Özkara, son 8 sezonda 9 ayrı takımda görev yaptı. Konyaspor’un 2002-2003 sezonunda Süper Lig’e yükseldiğinde takımın başında olan Özkara, 2003-2004 ile 2011-2012 sezonları arasında üç ayrı ligden toplam 9 takımda görev yaptı. Bu süreçte Konyaspor ve Elazığspor’da ikişer kez görev yapan Özkara’nın son 8 sezonda çalıştırdığı takımlar arasına Boluspor, Giresunspor, Adanaspor, Karabükspor, Sakaryaspor, Kayserispor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor da bulunuyor.

TRANSFER LİSTESİ OLDUKÇA KABARIK

Teknik direktör sorununu Hüsnü Özkara ile anlaşarak çözen ve tecrübeli teknik adama dün imza attıran Konyaspor’da iç ve dış transfer için kollar sıvandı. Konyaspor’da, bir diğer yardımcı antrenörlüğe veya menajerliğe ise eski futbolculardan Tayfun Türkmen’in getirileceği, kendisiyle yapılan ön görüşmede anlaşma sağlandığı ileri sürüldü.  Teknik direktör Hüsnü Özkara’nın da Türkmen ile birlikte çalışmaya sıcak baktığı bildirildi. Konyaspor’da, iç ve dış transfer görüşmelerine de başlandı. İç transferde Erdinç ile birlikte muhtemelen Ertuğrul ve Ercüment ile görüşülecek. Dış transferde ise Şekerspor’dan Ömer Ali Şahiner, Kasımpaşa’dan Hüseyin Yoğurtçu ve Gökhan Güleç listede yer alıyor. Kaleci adayları arasında ise Kartalspor’dan Kaan, geride kalan sezonda devre arasında Samsunspor’dan Elazığspor’a transfer olan Ahmet Şahin ve Manisaspor’dan İlker’in bulunduğu öğrenildi. Konyaspor teknik direktörü Hüsnü Özkara, Hüseyin Yoğurtçu’nun iyi bir futbolcu olduğunu ve kendisini Konyaspor’da görmek istediğini dile getirdi.. Özkara, dış transfer için yönetimle birlikte kendisinde de geniş bir futbolcu listesi bulunduğunu, bunları değerlendirerek Konyaspor’a yararlı olabilecek en iyi transferleri yapacaklarını açıkladı.

SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.