3. Lig potada son hafta heyecanı

3. Lig potada son hafta heyecanı

Türkiye Basketbol 3. liginde normal sezon hafta sonunda oynanacak karşılaşmalar ile sona erecek

Türkiye Basketbol 3. liginde normal sezon hafta sonunda oynanacak karşılaşmalar ile sona erecek T3BL’de 6 farklı grupta oynanan maçlar sonucunda gruplarında ilk dört sırada yer alan takımlar play-off müsabakalarında mücadele etmeye hak kazanacak.TB3L play-off müsabakaları sonrasında ise turu geçen altı takım arasında tek devreli lig usulüne göre final grubu maçları oynanacak ve maçlar sonucunda birinci ve ikinci olan takımlar 2012-2013 sezonunda TB2L’de yer alacaklar. Temsilcilerimiz Konyagücü ve Selçuklu Belediyespor gruplarında ilk 4 içinde yer alarak Play-Off maçları oynamak istiyor.

KONYAGÜCÜ GELECEKTEN UMUTLU

Konyagücü geride kalan haftada evinde oynadığı müsabaka da güçlü rakibi Ankara Anadolu Basket'e 83-76 yenildi. Kırmızı beyazlı ekip bu hafta son maçında Şişli’ye konuk olacak. Temsilcimiz kendisi ile aynı puanda bulunan ve grubun 4. basamağındaki Şişli ile deplasmanda karşılaşacak. Konyagücü bu maçı kazandığı takdirde Play-off maçlarında boy gösterecek. 

Başkan Ayşe Madenci, maçtan sonra yaptığı değerlendirmede "Sezonun bu kritik virajında evimizde oynadığımız Anadolu Basket maçını kaybettiğimiz için çok üzgünüz. Bu sene kadromuzun neredeyse tamamı genç oyunculardan oluşmakta ve bu maça da birçok oyuncumuzun takımdan ayrılması nedeniyle eksik kadroyla çıktık. Bunun da vermiş olduğu dezavantajla ile çıktığımız müsabakada maçın başından sonuna kadar mücadele ettik. Özellikle Karşılaşmanın ikinci yarısında ise karşı takımın boy ortalamasının bize göre çok yüksek olması hücumlarını içeriden kullanmaları, dış şutlardan çok fazla isabet bulmaları ve oyuncularının da çok tecrübeleri olması sonucu belirleyen temel etkenler oldu. Son periyotta ise 4 oyuncumuzun 5 faulle oyun dışı kalmaları sonucunda sahadan 83-76 mağlup ayrıldık. Buna rağmen gelecekten son derece umutluyum. Bu sezon gerçekten kısıtlı imkanlarla mücadele ettiğimiz ligde bizim tecrübe kazanma yılımız oldu. Altyapılardan çok iyi bir jenerasyon yetişiyor.3 ayrı kategoride şampiyon olduk. Bu sporcularımızın da vereceği desteklerle Her geçen sezon daha iyiye gideceğimizden ve Konya'yı en iyi şekilde temsil edeceğimizden eminim.” dedi.

SELÇUKLU BELEDİYE SON SINAVI İNANLAR İTÜ OLACAK

T3BL B Grubunda mücadele eden Selçuklu Belediyespor hafta sonu sahasında İnanlar İTÜ ile karşı karşıya gelecek. Geride kalan haftada DSİ Era Spor’a sahasında 89-81 yenilen mavi-beyazlı ekip lider karşısında kazanarak Play-Off maçlarında olmak istiyor. Temsilcimiz 14 puanla 3. sırada bulunuyor. İnanlar İTÜ ise grubun zirvesinde yer alıyor  

SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.