3 liderden 'gençlere' çağrı!

3 liderden 'gençlere' çağrı!

Başbakan Erdoğan, Konya'da gençlere evlenme çağrısında bulundu. Kılıçdaroğlu'ndan jet yanıt gelirken, SP lideri Kamalak da Adana'nan gençlere zulem dur deyin çağrısında bulundu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ''İş bulmuyorsunuz vatandaşa, efendim 'bekar erkekler evlensin' İyi güzel de önce iş bul. Meraklanma o zaten evlenir. O iş istiyor, o tutturmuş 'illa evleneceksin' diyor. Tam bir komedi'' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mevlana'nın 739. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenlerine katılmak üzere geldiği Konya'da, partisinin il binasının bulunduğu iş merkezindeki esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti, onların sorunlarını dinledi.

"MERAKLANMA O ZATEN EVLENİR"

Esnaf ziyaretinde bir kadın ın kendisinden çocuğuna iş bulmasını istediğini anlatan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

''İş bulmuyorsunuz vatandaşa, efendim 'bekar erkekler evlensin' İyi güzel de önce iş bul. Meraklanma o zaten evlenir. Anne baba ne bekliyor- 'Kızım, oğlum iş bulacak, ben de onları evlendireceğim.' İşsiz, babanın eline bakıyor, emekli aylığına bakıyor. Bunların ayağı yere basmıyor. Dünyadan habersiz bunlar. Sonra sanıyorlar ki herkesin oğlu bizim çocuklarımız gibi. Hepsinin gemisi, yatı, apartmanı, hanı, hamamı var. E neymiş 'evlenin'. İyi de bunlar nasıl evlenecek. Sordun mu sen o babaya 'senin gelirin nedir acaba-' Türkiye gerçeklerinden bu kadar kopuk bir siyasal anlayışı içime sindiremiyorum. Vatandaşla açıkça dalga geçmektir bu. O iş istiyor, o tutturmuş 'illa evleneceksin' diyor. Tam bir komedi. Herhalde mizah ustalarının tekrar devreye girmesi lazım. Beklediğimiz de bu zaten.''

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Başbakan Erdoğan Konya'da gençlere yönelik şunları söylemişti;

Gençler sizlere sesleniyorum.. Ve özellikle de bekar olanlarınıza sesleniyorum. Evleneceksiniz inşallah 2071'in neslini siz yetiştireceksiniz. Ama öyle bir şuurla yetiştireceksiniz ki Türkiye'yi ilk 10'un içinde farklı bir ufukla yer alacaksınız. En az 3 çocuk diyorum çünkü genç dinamik yetişmiş bir nesli biz yetiştireceğiz. 444 dumarasıyla yeni bir dönem başladıysa bunu iyi hesap ediniz. Siz birilerinin televizyonlarda söylediklerine inanmayın. Onların böyle bir derdi yok biz dertliyiz biz.

"GENÇLER ZULME DUR DEYİN"

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, zulme dur demek gerektiğini ve bu görevin de gençlere düştüğünü söyledi. Kamalak, partisinin Adana İl Teşkilatı tarafından Seyhan Kültür Merkezi'nde düzenlenen Gençlik Şöleni'ne katıldı. Kamalak'ı partililer yoğun sevgi gösterisi ile karşıladı. Konuşmasında İslam ülkelerinde yaşanan sıkıntılara değinen Kamalak, Filistin, Gazze, Suriye ve Afganistan'da yaşanan durumdan örnekler verdi. Zulme dur demek gerektiğini ve bu görevin gençlere düştüğünü ifade eden Kamalak, “Türkiye'de Batı hayranları var. Milli Görüş ise hiçbir zaman Batı kompleksine yakalanmamıştır. 'Yolumuz Batıdır' demedik. Milli Görüş hiçbir zaman Batı karşısında eğilmedi. 'Amacımız İslam Birliği'ni kurmaktır' dedik. Bu da inşallah kurulacaktır." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.