3 haneli köyde bahar şenliği

3 haneli köyde bahar şenliği

Seydişehir'e bağlı 16 kişinin yaşadığı Çat köyünde düzenlenen 8. Çatlılar Bahar Şenliği yaklaşık 2 bin misafir ağırladı.

Göç nedeniyle köylerini terk eden Çat köylüleri, nesiller arasında kuvvetli bir köprü oluşturmak ve kaynaşmayı sağlamak amacıyla Taşağıl mevkisinde bir araya geldi.

3 hanenin bulunduğu ve 16 kişinin yaşadığı köyde, 2 bine yakın Çat halkının geldiği 8. Çatlılar Bahar Şenliğine Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat ve AKP Konya Milletvekili Harun Tüfekçi katıldı.
Çat nüfusuna kayıtlı halkın yüzde 60'ı Seydişehir, yüzde 30'u da Konya'da yaşıyor. Sadece üç ailenin yaşadığı köyde 1970'li yıllarda 560 kişi yaşıyordu.
510 dekar arazisi olan köyde halkın ekonomik nedenlerden dolayı göç ettiğini belirten Çat köylüleri, köyün dağılan yapısını önlemek yeniden bir birliktelik sağlamak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlendiğini ifade etti.
Konya'da yaşayan Mustafa Turaç, arkadaşlarıyla birlikte düzenledikleri bahar şenliğini geleneksel hale getirdiklerini ifade ederek, ''3 yaşındaki çocuğum 'bizim köyümüz varmış, bu köyü bana hiç göstermedin' deyince zor durumda kaldım. Dışarıda yaşayan köylülerimizi köyümüze yeniden kazandırmak, nesiller arasında köprü kurmak, birlik ve beraberliğimizi sağlamak istedik'' dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.