3 Cesedin Bulunduğu Denizdeki Aramalara Ara Verildi

3 Cesedin Bulunduğu Denizdeki Aramalara Ara Verildi

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde, biri kadın 2'si çocuk 3 cesedin bulunduğu denizde, başka cesetlerin bulunma ihtimaline karşın sürdürülen arama çalışmalarına yarın sabah devam ettirilmek üzere ara verildi. Olay, bugün akşam saat 19 sıralarında...

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde, biri kadın 2'si çocuk 3 cesedin bulunduğu denizde, başka cesetlerin bulunma ihtimaline karşın sürdürülen arama çalışmalarına yarın sabah devam ettirilmek üzere ara verildi.

Olay, bugün akşam saat 19 sıralarında Kayacık Mahallesi arıtma tesisinin bulunduğu mevkideki denizde meydana geldi. Denizde 10 yaşlarında bir çocuğun çırpındığını gören vatandaşlar hemen yardıma koştu. Bir yandan da durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polis ve kurtarma ekipleri, ilk önce kurtarılan çocuğu hastaneye kaldırdı. Ardından bölgede arama yaptı. Yapılan aramalarda erkek çocuğun bulunduğu yere yaklaşık 100 metre uzaklıkta aynı yaşlarda bir kız çocuğunun cesedine ulaşıldı. Ekiplerin çalışması sonucu aynı mevkide bir kadın cesedi bulundu. Kimlikleri henüz belirlenmeyen cesetler, ambulansla Karamürsel Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kurtarma ekipleri, olay yerinde başka ceset olma ihtimaline karşın denizde arama çalışmalarını sürdürüyor. Olay yerine gelen Kocaeli Su Ürünleri Kooperatifler Bölge Birliği Başkanı Şükrü İlikhan, polis ekiplerin bildirmesi üzerine olay yerine geldiğini söyledi. İlikhan, denizden 2'si çocuk 3 ceset çıkartıldığını belirterek, başka cesetlerin olma ihtimaline karşın çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Bölgede aramaların devam ettiğini dile getiren İlikhan, "Saat 19:00 sıralarında deniz polisi aradı. Karamürsel'de bir kaç cesedin denizden çıkarıltıldığını 5-6 kişinin kaybolduğunun ileri sürüldüğünü iddia etti. Bizden tekne yardımı istedi. Bizde gönderdik. Diğer ekiplerde geldi arama çalışmaları sürdürüyor. Kesin olarak birşey bilemiyoruz. 3 kişi bulunmuş. Kesin olarak var mı yok mu her ihtimali karşın bu denizi sahilleri aratıyoruz. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesinden, Yalova Deniz Polisinden dalgıçlar arama çalışmaları yapıyor." dedi.

Mine Platinpek isimli kadın denizdeki çocukları kendilerinin bulduğunu söyledi. Platinpek, olayı şöyle anlattı: "Deniz kenarında bir kişi çığlık atıyordu. Bizde çığlık üzerine olay yerine geldik. Denizde bulunan bir erkek çocuğunu çıkararak müdahale ettik. Hastaneye gittim. Olay hakkında polise bilgi verdim." Selma Platinpek ise denizden kız çocuğunu çıkardığını ve müdahalede bulunduklarını anlattı. Platinpek, "Çocukları yalnız bırakmamak için hastaneye gittim. Bir anne olarak hastaneye gittim. Keşke çocuk yaşasaydı." diye konuştu.

Ekipler, çalışmalarına yarın sabah devam etmek üzere ara verdi. Öte yandan, olayla ilgili sır perdesi henüz aralanmadı. Cesetleri bulunan kişilerin Suriye uyruklu sığınmacılar olabileceği de iddia edildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.