2019 AGİ ne kadar olacak?

2019 AGİ ne kadar olacak?

Asgari ücretin yıllık toplamı üzerinden hesaplanan AGİ, 2019 yılı için ne kadar olacak? Uzmanlar AGİ’de ciddi bir kayıp riskine dikkat çekiyor.

Asgari ücretin ne kadar olacağı tartışmaları devam ederken asgari ücret zamlarından sonra Asgari Geçim İndirimi’nin (AGİ) ne kadar olacağı araştırılıyor.

12 aylık asgari ücret maaşının toplamı üzerinden hesaplanan AGİ hakkında bilgi veren Sosyal Güvenlik Uzmanı Mustafa İşcan, “Bu yılki asgari ücret rakamları umarım 2 aşamalı olarak açıklanmaz. Yani ‘Ocak-Temmuz arasında asgari ücret bu kadar, Temmuz-yılsonu arasında bu kadar’ olacak şeklinde. Eğer böyle açıklanırsa AGİ’de ciddi bir kayıp meydana gelir” dedi.

ASGARİ ÜCRET YÜZDE 20 ZAMLANIRSA 2019 AGİ NE OLUR?

Tv5 ekranlarında yayınlanan “Çalışma Hayatı” programında Fatih Yedier’in sorularını cevaplayan İşcan, asgari ücretin 2019 yılı için Ocak-Aralık ayları arasında aynı olmasının iyi olduğunu belirterek, “Şuanda asgari ücretin neti 1450 TL. Bekar ve evli asgari ücretliler için en düşük AGİ 152 TL. Bu rakam eşi çalışmıyorsa 182 TL, bir çocuğu varsa 205 TL, iki çocuğu varsa 228 TL, üç çocuğu veya daha fazla çocuğu varsa 258 TL. Eğer yeni asgari ücret görüşmelerinde yüzde 20’lik bir zam çıkarsa, bekar ve evli asgari ücretliler için en düşük AGİ 182 TL olacak demektir. 182 TL olan kısım 235 TL, 205 TL’lik kısım da 245 TL olacak.  Bu da asgari ücretle geçim sağlayan işçi için bir nebze daha iyi demektir.” görüşüne yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.