2 yılda 3.Lig'e çıkarabilirim

2 yılda 3.Lig'e çıkarabilirim

Ereğlispor'da sezonu tamamlayan teknik direktör Mehmet Uğurluel, " İyi ki de Ereğli'ye gitmişim. Statü gereği küme düştük, üzgünüz. Yeniden göreve gelirsem Ereğli'yi 2 yılda 3.Lig'e çıkarabilirim" dedi

Bu sezon Bölgesel Amatör Lig'den küme düşen Ereğlispor'da sezonu tamamlayan teknik direktör Mehmet Uğurluel, ulusal bir spor sitesine açıklamalarda bulundu. Uğurluel, Konya'da yaşadığı deneyimi unutamadığını belirtti. Deneyimli teknik adam  görev verilmesi halinde 'İyi ki değ gitmişim' dediği Ereğlispor'u iki yılda 3.Lig'e çıkarabileceğini söyledi.

DÜŞÜNCELİ OLARAK EREĞLİ'YE GİTTİM

Mehmet Uğurluel, Ereğli'ye düşünceli olarak gittiğini belirterek, "Ereğli’den teklif aldığım zaman düşünceli olarak gittim. Kendime göre bir hesap yaptım. Grupta üç Konya takımı vardı ve biz diğer iki Konya takımının arkasındaydık. BAL statüsüne göre de birini geçmemiz gerekiyordu. Ben gittiğimde 22 puandaydı, Akşehirspor ile arasında 9 puan fark vardı. Akşehirspor da ikinci sıradaydı, şampiyonluğa oynuyordu. Dolayısıyla büyük bir risk alarak gittim. İyi ki de gitmişim.  Çok kaliteli bir takım vardı ama netice itibariyle iç sahada maç kazanamıyorlardı. Futbolcular ile birlik, beraberlik içerisine girdik. Onlarla güzel bir diyalog kurduk"dedi

STATÜ GEREĞİ KÜME DÜŞTÜK

"İlk maçımızda 68 Yeni Aksarayspor ile karşılaştık" diyen Mehmet Uğurluel, "Bu maça lider olarak çıkan rakibimizi güzel bir oyunla 3-1 mağlup ettik. Güzel başladık, dolayısıyla bunun arkası da geldi. 22 puandaydık. Ben kendime göre bir hesap yapmıştım. Kalan 7 maçta 15 puan almayı hedeflemiştim. Rakibimizin de 9 puan alacağını düşündüm. Hesabımız tuttu, hatta biz 7 maçta 16 puan topladık. Ancak son maçta biz Aksaray 1989’u 3-1 mağlup ettik. Ligde kalmak için mücadele verdiğimiz Akşehirspor ise deplasmanda Erdemli Belediyespor ile karşılaştı. Mersin ekibi rakibimiz karşısında son 5 dakikaya 1-0 önde gitmişti. Maç bu skorla veya berabere bitse biz Akşehirspor’u sıralamada geçerek ligde kalacaktık. Ancak bizim maçımız bitmesine rağmen orada ne olduğunu bilmiyorum, 110 dakika maç oynandı. Biz saha ortasında beklemeye başladık. Bir haber geldi, rakibimiz Akşehirspor 2-1 galip gelmiş. Çok üzüldük. Dolayısıyla grubumuzda şampiyon olan Sarayönü Belediyespor’un durumunu beklemeye başladık. Play-off maçları sonunda 3. Lig’e çıksalardı eğer, biz play-out oynayacaktık. Ancak iki maç sonunda Sarayönü Belediyespor 3. Lig’e çıkamayınca biz de BAL statüsü gereği direkt küme düştük. Çok üzüldük. Netice itibariyle 38 puan almamıza rağmen statü gereği küme düştük" ifadelerini kullandı.

İSTANBUL DIŞINDA ÇALIŞMAK İSTİYORUM

Teknik Direktör Mehmet Uğurluel, İstanbul dışında çalışmak istediğini kaydererek, Ereğlispor'da yeniden çalışmak istediğini belirtti. Uğurluel, "Ereğli’de yaklaşık 3 ay kaldım. Çok düşünceliydim ama iyi ki de gitmişim. Tanımadığım bir yerdi. Yarınımızın ne olacağını bilmiyoruz. İstanbul’dan güzel teklifler de var ama bekliyorum. Çünkü ben istiyorum ki İstanbul dışında çalışayım. Bakarsınız, Ereğli’de belediye başkanımız takıma sahip çıkarsa ben de Ereğli’ye giderim. Kendi düşüncelerim var, Belediye başkanımıza aktarırım. Ben Ereğlispor’u iki sene içerisinde 3. Lig’e çıkarmayı düşünüyorum. Kendime göre bir plan ve projem var. Ama başkanımızın iki sezon içerisinde bize güvenmesi gerekiyor. Ereğli bende çok ciddi bir iz bıraktı. 7 maç görev yaptık, başarılı da olduk ama şansız bir şekilde küme düşmemize rağmen biz oradan ayrılırken çok duygusal anlar yaşadık. Maddiyat benim için ikinci planda. Huzurlu olduğum, güvende hissettiğim yerde tabii ki yeniden görev yapmak isterim. Yardımcı hocalarım ile beraber Ereğlispor’u şampiyon yapmak isterim" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.