2. Ordu Komutanı Mendi'den Vali Şahin'e Veda Ziyareti

2. Ordu Komutanı Mendi'den Vali Şahin'e Veda Ziyareti

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları çerçevesinde Ege Ordu Komutanlığı’na atanan 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Malatya Valisi Vasip Şahin’e veda ziyaretinde bulundu.     Malatya Valisi Şahin, ziyarette yaptığı...

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları çerçevesinde Ege Ordu Komutanlığı’na atanan 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Malatya Valisi Vasip Şahin’e veda ziyaretinde bulundu.

    Malatya Valisi Şahin, ziyarette yaptığı konuşmada, Orgeneral Mendi ile 2 yıl içinde güzel bir diyalog içinde birlikte çalıştıklarını belirtti. Orgeneral Mendi’ye hizmetleri nedeniyle teşekkür eden Şahin, yeni görev yerinde başarılar diledi.

    2. Ordu Komutanı Orgeneral Mendi ise 2 yılın su gibi geçtiğini dile getirdi. 27 Ağustos’ta Ege Ordu Komutanlığı’nı devralacağını ifade eden Mendi, şöyle devam etti: "Bu bölgede görev yapmaktan, hele Malatya’da bulunmaktan gerçekten büyük bir onur ve mutluluk duydum. Malatya halkına bizi gösterdikleri teveccüh ve yakınlıktan dolayı teşekkür ediyorum. Gerçekten de 2 yıl su gibi geçti. Ancak sıralı ve sürelidir bizim görevlerimiz. Allah nasip kısmet ederse 27 Ağustos’tan itibaren Ege Ordu Komutanlığı’nda görev yapmaya başlayacağız."

    2. Ordu Komutanlığı’nın terör sorunu ve sınır güvenliği gibi iki önemli sorumluluğu olduğunu dile getiren Orgeneral Mendi, “Özellikle bu bölge Türkiye coğrafyasında hassasiyeti olan bir bölge. Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli konularından iki tanesiyle ilgili ordumuzun sorumluluğu vardı. Yıllardan beri Türkiye Cumhuriyeti’ni bölmek parçalamak isteyenlere karşı verdiğimiz iç güvenlik harekatı nedeniyle verdiğimiz büyük mücadele diğeri ise hudut güvenliği. 2. Ordu Komutanlığı’nın sorumluluk alanı, hudut güvenliği konusunda Türkiye’nin yüzde 25’ini kapsıyor. Suriye, Irak ve İran sınırlarımızı korumak zorunluluğu var. Ordumuzdaki tüm personelimiz, el ele gönül gönüle 7 gün 24 saat esasına göre kahramanca ve özverili bir şekilde yerine getirmektedir. Benden sonra gelecek olan arkadaşımız aynı görevleri aynı sorumluluk içinde yerine getirecektir. Ben bugün sizlere veda etmek için geldim. Sizin şahsınızda bütün Malatyalı vatandaşlarımızı saygılarımı ve teşekkürlerimi iletiyorum." ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.