2. Etabı Özden kazandı

2. Etabı Özden kazandı

3 Bant Türkiye Bilardo Şampiyonası 2.Etap müsabakaları sona erdi. 100 Yıl Spor Salonu’nda yapılan ve toplam 300 sporcunun katıldığı 2. etabın şampiyonluğunu ise Selim Özden aldı

Bilardo Federasyonu Başkanlığının 2010 yılı faaliyet programında yer alan 3 Bant Türkiye Bilardo Şampiyonası 2.Etap müsabakaları sona erdi. Yaklaşık beş gündür Konya 100 Yıl Spor Salonu’nda yapılan toplam 300 sporcu katıldı. 68 Konyalı sporcunun da mücadele ettiği Karaman’dan da 3 bilardocu derece elde etmek için yarıştı. 3 Bant Türkiye Bilardo Şampiyonası 2. Etap müsabakaların dereceye giren sporcular Kasım ayı içerisinde Antalya’da yapılacak 3.ve 4. etap karışlaşmalarında mücadele edecekler. Bu etaplar sonunda istenilen dereceleri alan sporcularla Türkiye Bilardo Milli Takımı oluşturulacak ve bu bilardocular uluslar arası müsabakalarda ülkemizi temsil edecekler.  100. Yıl Spor Salonunda büyük bir katılımla yapılan 3 Bant Türkiye Bilardo Şampiyonası 2.Etap müsabakalarında ikisi Konyalı olmak üzere toplam 16 Hakem görev yaptı. Türkiye şampiyonasında dereceye giren sporcuların sıralamasında birinciliği aslen Konyalı olan ancak İstanbul adına yarışmalara katılan Selim Özden alırken ikinci İstanbul’dan Murat Naci Çoklu oldu. Yapılan maçlar sonunda Üçüncülüğü ise yine İstanbul bölgesinden Adnan Yüksel ve Lütfi Çenet aldı.

Yarışmalarda dereceye giren sporcuların ödüllerini Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Yıldız, Bilardo Federasyonu Başkanı Uğur Kurugöllü, Konya Bilardo İl Temsilcisi Mustafa Göçer ve Özel İdare Daire Başkanı Alparslan Kurtoğlu verdi.
Bilardo il Temsilcisi Mustafa Göçer, 3 Bant Türkiye Bilardo Şampiyonası 2.Etap müsabakalarını sorunsuz bir şekilde bitirdikleri için mutlu olduklarını söyledi. Göçer, “ Şampiyonanın Konya ayağını sorunsuz bir şekilde tamamladık. Bundan sonra iki ayak daha var. Kalan iki ayakta da istenilen sonucu alan sporcular Bilardo Milli Takımını oluşturacaklar. 3. etap maçları kasım ayı içerisinde Antalya’da yapılacak. Konya’da bilardo sporuna ilgiyi biraz daha arttırmak için bu tür organizasyonlar büyük önem taşıyor. 300 kişinin katıldığı şampiyonaya 68 sporcu ile katıldık. Bilardoya olan ilgiyi biraz daha arttırırsak şampiyonalara da daha fazla sayı ile katılabiliriz. Burada birinci olan arkadaşımız da aslen Konyalı ancak yarışlara İstanbul adına katıldı. Dereceye giren tüm sporcu arkadaşlarımızı tebrik ediyorum” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.