2. el eşya alacakların uğrak noktası Tellal Pazarı

2. el eşya alacakların uğrak noktası Tellal Pazarı

2. el eşyanın merkezi olan Tellal Pazarı 7den 70e herkesin uğrak noktası. Ucuz eşya alırım düşüncesiyle vatandaşlar tellal pazarına geliyor

2. el eşyanın merkezi olan Tellal Pazarı 7’den 70’e herkesin uğrak noktası. Ucuz eşya alırım düşüncesiyle vatandaşlar tellal pazarına geliyor. Tellal pazarında elektronik eşyadan oturma grubuna, halıdan mobilyaya her şeyi bulmak mümkün. Piyasa değerinin çok çok altında olan ürünler tellal pazarında sahipleriyle buluşuyor. Tellal pazarı esnaflarından 2. el eşya alım satımı yapan Yaşar Çeşmecik, satışların eskiye oranla düştüğünü söyledi. 2. el eşyaya bilindiği gibi en fazla talep edenlerin öğrenciler olduğunu söyleyen Yaşar Çeşmecik, “Maddi durumu iyi olmayan vatandaşlarımız eşya almak için buraya geliyorlar. Bulabilecekleri en uygun fiyatları burada bulabilirler. Çarşımızı genel olarak öğrenci arkadaşlar tercih ediyorlar. Keselerine göre buradan evlerini döşüyorlar. Sadece öğrenciler değil ucuza eşya almak isteyenler bütün vatandaşlar gereken tüm ev ihtiyaçlarını çarşımızda bulabilirler” dedi.

Eşyaların genel itibariyle sağlam ve kullanışlı olduğunu dile getiren Çeşmecik, “Yetkili servislerden kontrol edilen ve bozuk olmayan ürünleri alıyoruz. Vatandaşlar bizden aldıkları ürünlerle mağdur olmaması için sattığımız ürünlere dikkat ediyoruz. Bazı esnaflar kırık dökük eşyalar satarak vatandaşı kandırıyorlar. Böyleleri yüzünden bizde kötü duruma düşüyoruz. Böyle şeylerin yaşanmaması için aldığımız ve sattığımız ürünlere dikkat ediyoruz” diye konuştu.

600 TL’YE EV DONATILIYOR

 

Tellal pazarındaki ucuzluk, ürünlerin alıcı bulmasını da kolaylaştırıyor. Buzdolapları 100 TL, çamaşır makineleri 120 TL, televizyonları 80 ile 120 TL arası, oturma grupları 150 TL gibi fiyatlarla alıcısıyla buluşuyor. Genel itibariyle bir evde olabilecek tüm eşyaların tamamının uygun fiyatlarla alınabileceğini ifade eden Yaşar Çeşmecik, “Bir evde olması gereken mobilya ve beyaz eşyaların tamamını 600 TL gibi fiyatlarla sahip olmak mümkün. İnsanlara yerleşmiş olan bazı tutumlar var. Mesela tellal pazarından temiz mal olmaz, onlar kullanılmaz gibi söylentiler dolaşıyor. Eşyalarımız kullanılmış olsa da temiz durumdadır. Normal bir ev eşyasından farkı yoktur. Bütün eşyaları kontrol ederek alıyoruz ve satıyoruz. Kullanımında hiçbir sıkıntı yoktur. Tek farkı 2. el olmasıdır” dedi. Dar gelirli vatandaşlar tellal pazarının da eşya olmak için dükkan dükkan dolaşıyorlar. Onlar için önemli olan eşyanın fiyatı.

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.