1948 yılında beri Konya'da tereyağı üreten meşhur firmadan uyarı

1948 yılında beri Konya'da tereyağı üreten meşhur firmadan uyarı

Konyalıların yakından tanıdığı meşhur firma sahte tereyağı konusunda uyarılarda bulundu.

Hasan Ekici Süt Ürünleri 1948 yılında beri Konya’da bulunan fabrikasından başta tereyağı olmak üzere kaşar peyniri, yöresel peynirler, yoğurt, krema gibi lezzetli ürünlerini, ağırlık İç Anadolu ve Türkiye’nin farklı bölgelerinde onlarca satış noktasında tüketicilerine sunuyor.

Gıda kodeksine uygun olmayan yöntemlerle üretilen kalitesiz tereyağlarının da fazlaca satılmaya başladığı bu dönemde bilindik markaların yapacağı en doğru eylemin halkı bilgilendirme olduğunu belirten Hasan Ekici Süt Ürünleri Genel Müdürü Hasan Ekici, 

2-8.jpg

“Ne olursa olsun marketinizden aldığınız kendi tereyağı markanızdan vazgeçmeyin çünkü tereyağı kolay hile yapılabilen bir gıda maddesidir. Satın alırken ürünün etiket bilgilerini mutlaka okuyun, gerçek tereyağı minimum yüzde 80 yağ oranına sahiptir bu oran tuzsuz tereyağlarında yüzde 82’ye kadar çıkar” dedi. 

MARGARİN KARIŞTIRILANLARA DİKKAT!

Gerçek tereyağının özelliklerini anlatan Ekici, “Tereyağı sanarak aldığınız ürün ambalajlarının üzerinde “süt yağlı margarin, tereyağı aromalı süt yağlı margarin, kahvaltılık süt yağlı margarin, yemeklik tuzlu süt yağlı margarin” yazıyorsa bilin ki bu ürün gerçek tereyağı değildir. Margarin karıştırılarak üretilen gerçek olmayan tereyağları; sıcak yiyeceklerin üzerinde erimez, sıcak suya atıldığında parçalanarak erir, tereyağının aksine köpürmez, tortu miktarı da fazla olur, gerçek tereyağı damakta iz bırakmadan eşit bir şekilde erir ama margarinli tereyağı damağa yapışıp katman şeklinde kalıntı bırakır.

Tüketicilerin bilinçlenmesi gereken bir diğer konu ise, su tutucu maddeler ile üretilen tereyağlarıdır. Su tutucu maddeler ile üretilen tereyağları kıvamı değişmeden dokusunu korur, sonuç olarak su ucuz bir madde olduğu için böylece su oranı ağırlık yapar ve tereyağı yerine su tutucu maddeler tüketebilirsiniz” ifadelerini kullandı. 

SAĞLIK SORUNLARINA DAVETİYE ÇIKARTIR

Hasan Ekici sözlerine şöyle devam etti: “Gerçek tereyağı tüketmek istiyorsanız bilinçlenmeniz şart, bu konuda marketinizdeki görevlilerden yardım alarak sizi yönlendirmelerini isteyebilir, ürün ambalajlarını dikkatli okuyarak seçim yapabilir, açıktan tereyağı alıyorsanız tadına bakarak ve damağınıza güveniyorsanız doğru tereyağına ulaşabilirsiniz. Ucuz tereyağı satın almak için ambalaj üzerinde yazan içerik bilgilerini okumaktan kaçmayın, doğru seçim yapın, damak zevkinizi ve sağlığınızı koruyun.”

Toplum sağlığının her şeyden önce geldiğini dile getiren Ekici, kalitesiz tereyağı kullanıldığında ciddi sağlık problemleri ile karşılaşılabileceğini vurguladı. 

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
25 Yorum