19 Yıldır Bitirilemeyen Tesisin Akıbeti Efgan Ala'ya Soruldu

19 Yıldır Bitirilemeyen Tesisin Akıbeti Efgan Ala'ya Soruldu

Afyonkarahisar’da polislere hizmet vermesi için temeli atılan Emniyet Genel Müdürlüğü Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi 19 yıldır hizmete giremedi. Merkezin durumu soru önergesiyle meclis gündemine taşındı. MHP Afyonkarahisar Milletvekili...

Afyonkarahisar’da polislere hizmet vermesi için temeli atılan Emniyet Genel Müdürlüğü Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi 19 yıldır hizmete giremedi. Merkezin durumu soru önergesiyle meclis gündemine taşındı.

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz tarafından 2 ay önce mecliste verilen yazılı soru önergesinde 19 yıl önce yapımına başlanan Emniyet Genel Müdürlüğü Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin ne zaman tamamlanacağı soruldu. İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın cevaplaması istemiyle verilen soru önergesinde, "Bu tesis ne zaman bitirilecektir? Tesis için bugüne kadar ne kadar ödenek ayrılmış ve kullanılmıştır? İnşaatın yarım bırakılmasına neden olan yüklenici firmalar hakkında herhangi bir yapılmış mıdır? Yapıldıysa bunlar nelerdir?” soruları soruldu. Ancak, bakan Ala’dan bu süre içerisinden her hangi bir cevap gelmedi. Kemalettin Yılmaz, 19 Haziran’da verdiği soru önergesinde merkezin ne zaman tamamlanacağını ve hizmete gireceği konusunu İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya sorduğunu ancak aradan 2 aya yakın bir zaman geçmesine rağmen henüz cevap verilmediğini söyledi. Yılmaz, "Merkez termal otellerin bulunduğu bölgede. Burası polislerimiz için çok güzel bir tesis olacak hem dinlenme hem de bir fizik tedavi ünitesi olarak kullanılabilecek." dedi. Yılmaz, tesisisin tamamlanıp tamamlanmadığı, ya da hangi aşamada olduğuyla ilgili olarak şu ana kadar bir cevap gelmediğini anlattı.

VALİ: YAZI YAZDIK, FAALİYETE GEÇECEK

Öte yandan Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner de yapımına 19 yılın önce başlanan Emniyet Genel Müdürlüğü Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinin faaliyete geçmesi için geçici kabulünün yapıldığını açıkladı. Güner, binanın çok kısa süre içerisinde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Polis Moral Eğitim Merkezi olarak faaliyete geçirilmek üzere Başbakanlığa yazı yazdıklarını ifade ederek cevap beklediklerini belirtti.

19 YILLIK MUAMMA

Kütahya yolu üzerinde termal suların çıktığı kaynakların hemen yanında 1993 ihalesi yapılan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin temeli 1995 yılında atıldı. Ödeneksizlik ve firmalardan kaynaklanan sorunlar nedeniyle yıllardır atıl bekledi. Yarım kalan binaya bir ara Sağlık Bakanlığı, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi yapmak için talip oldu ancak Sağlık Bakanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü binanın paylaşımı konusunda anlaşamayınca Sağlık Bakanlığı bu girişimden vazgeçti. Rehabilitasyon Merkezi binasını tamamlamak ve devralmak için özel sektörden de girişimlerse sonuçsuz kaldı. Binanın en son Eğitim ve Moral Tesisleri olarak Afyon Emniyeti Müdürlüğü tarafından işletilmesi için izin istendiği belirtildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.