19. spor şenlikleri başladı

19. spor şenlikleri başladı

Selçuk Üniversitesi’nce bu yıl 19.’su düzenlenen “Geleneksel Spor Şenlikleri” başladı.

Spor Yazarı Osman Tanburacı, Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Türk Futbolunun Dünü, Bugünü ve Yarını” konulu panelde, Türk futbol tarihine ilişkin bilgiler verdi. Futbolumuzun imkansızlıklara rağmen başarılarla dolu bir geçmişi olduğunu ifade eden Tanburacı, “Nerede o eski futbolcular, eski hakemler, eski antrenörler ve eski tribünler? Eğitimsizlik aldı başını gidiyor. 3-5 sene öncesine kadar akla ihtiyacı olan adamlar bugün ekranlardan, gazetelerden size akıl vermeye çalışıyor. Ne yazık ki eski basını da özlemle arıyoruz” dedi.

Tamburacı, gençlere, hedefledikleri yerlere kalemleriyle, yürekleriyle gelmelerini tavsiye etti.
Daha sonra söz alan antrenör Bülent Uygun ise Türk futbolunun Avrupa’ya oranla gerilerde kalmasının nedenini sistemsizliğe bağladı. Kulüplerin gerek transfer politikası gerekse kulüp yönetimlerinde başarıya getirecek sistemi kuramadığını belirten Uygun, şunları kaydetti: “Sistem olmadan başarı gelmesi mümkün değil. Kulüplerde bununla ilgili birçok hata yapılıyor. Örneğin Sivasspor’un 2 sezon üst üste beklenenden daha büyük başarı göstermesinin temelinde doğru sistem yatar. Galatasaray’ın da UEFA Kupasını aldığı dönemde ciddi ve doğru bir sistemi vardı. Yani sistem olduğu takdirde başarı gelir. Tabi ki çok çalışmak, yetenek de önemlidir.”
Türkiye’de en kolay şeyin hakemleri yerden yere vurmak olduğunu söyleyen Uygun, “Siz hakemlere 1500-2000 lira para veriyorsunuz. Devletin kurumunda günde 12 saat mesai yapan adam zamanı kalırsa antrenman yapıyor, seminerlere gidiyor, kendini geliştirmeye çalışıyor. Sonra da hakemlik yaptırıyoruz. Profesyonel hakemler yetiştirmeliyiz” diye konuştu. Eski TSYD Başkanı ve spor yazarı Onur Belge ile spor yazarı Cüneyt Ersan da panelde Türk futbolunun geleceğine ilişkin görüşlerini bildirdi.
Panelin sonunda Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kürşat Turgut, katılımcılara “Sanata ve Bilime Saygı Heykelciği” armağan etti. Katılımcılar daha sonra Torku Arena 19 Mayıs Spor Salonu’nda düzenlenen etkinlikleri izledi. Açılış töreninin ardından 19’uncu Geleneksel Spor Şenlikleri’ne katılan okulların temsilcileri sahneye çağrıldı. Sporcu andının okunması sonrası görsel şovlar gerçekleştirilirken, akrobasi timinin performansı yoğun ilgi gördü. Selçuk Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu’nun gösterileri de büyük beğeni topladı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.