Karaduman, polis intiharlarını Meclis gündemine taşıdı

Karaduman, polis intiharlarını Meclis gündemine taşıdı

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, son günlerde artan polis intiharlarını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu.

TBMM Başkanlığına soru önergesi veren Karaduman, polislerin zor şartlarda çalıştığına dikkat çekerek, “Polis memurlarının intiharına sebep olduğu söylenen olumsuz çalışma koşullarının yeniden düzenlenmesi, baskı ve mobbingin ortadan kaldırılmasına yönelik herhangi bir çalışmanız olacak mıdır?” diye sordu. Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman, son dönemde artan polis intiharlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşıdı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi veren Karaduman,  bakanlığın polis intiharlarının önlenmesine yönelik bir çalışması olup olmayacağını sordu.
“POLİSLER FERYAT EDİYOR”

Polis ve emniyet görevlilerinin zor şartlar altında çalıştığını hatırlatan Karaduman, “Olumsuz şartlarda çalışmak zorunda kalan polis memurları, mesleki yaşamda tükenmişlik sendromu yaşamakta ve intihara kadar varabilen ölümcül düşüncelerle yaşamlarını sürdürmektedirler. Polisler feryat ediyor; ‘intihar notları bırakıyor, sosyal hayatımız yok, ağır baskı altındayız, mobbinge maruz kalıyoruz’ diyor, ancak bunlara karşılık çalışma koşullarının iyileştirilmesi yönünde bir ilerleme yaşanmıyor. Ne yazık ki son dönemlerde artış gösteren ‘polis intiharı’ haberleri ulusal basında sıkça yer almaktadır” ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum