17 bin kişi sadece kira geliriyle yaşıyor

17 bin kişi sadece kira geliriyle yaşıyor

Konya Vergi Dairesi Başkanı Sıtkı Aksöz, 2010 yılında tahsilatın yüzde 15 arttığını belirtti

Aksöz, Konya’da sadece kira geliri olan 17 bin kişi bulunduğunu söyledi
SADECE KİRA GELİRİ OLAN 17 BİN KİŞİ VAR
Faal mükellef sayısının bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 3 oranında arttığını ve sayının 120 bin 640’a ulaştığını söyleyen Konya Vergi Dairesi Başkanı Sıtkı Aksöz, 20 bine yakın kişinin basit usulde vergi ödediğini bildirdi. Konya’da sadece kira geliri olan 17 bin mükellef bulunduğunu kaydeden Aksöz, bunun dışında 47 bin Gelir Vergisi, 15 bine yakın da Kurumlar Vergisi mükellefi bulunduğunu söyledi.
İHRACAT YAPANIN KDV’Sİ İADE EDİLDİ
Konya Vergi Dairesi’nin çalışmaları hakkında da bilgi veren Sıtkı Aksöz, 2009 yılında ihracat yapan kurumlardan alınan KDV’nin geri iade edildiğini, bunun da Konya’da toplanan toplam KDV’nin yüzde 48’ine tekabül ettiğini bildirdi. Aksöz, “2010 yılı içerisinde 6 bin 230 adet iade dosyası incelendi. 178 milyon TL KDV iadesi yapıldı. Ayrıca yapılan denetimlerde 800 kayıt dışı tespit edilip, kayda alındı” diye konuştu.
KAMU ALACAKLARINA BÜYÜK KOLAYLIK
Mecliste görüşülen Torba Yasa’nın pazartesi günü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayından sonra yürürlüğe girmesinin beklendiğini belirten Sıtkı Aksöz, “Cumhuriyet tarihinin en büyük yapılandırması bu tasarıyla gündeme geldi. Yasa tasarısı içerisinde 31 Aralık 2009 tarihi itibariyle vadesi geçtiği halde ödenmemiş bütün kamu alacakları girmekte. Faizler siliniyor, TEFE ve ÜFE uygulanıyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.