15 yılda 9 bin gencin yuvasını kurdular

15 yılda 9 bin gencin yuvasını kurdular

Gençleri Evlendirme Mehir Vakfı kurulduğu günden bu yana 9 bin gencin yuva kurmasına vesile oldu

Vakıf Genel Başkanı Mustafa Özdemir,  9 bin gencin hayır duasını almanın huzurunu yaşadıklarını ifade ederek Haziran ayı içinde Ağrı’da 50 nişanlı çifti toplu düğün töreni ile evlendireceklerini söyledi. Konya Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen Özdemir, Merkezi Konya’da bulunan vakfın 1996 yılından bu yana ihtiyaç sahibi binlerce gencin evlenmesine yardımcı olduğunu söyledi.
Konya’nın yanı sıra ülke genelinde 25 ilde ve bu illere bağlı ilçelerde gençleri evlendirdiklerini de dile getiren Özdemir, “Bundan sonra da ülkemiz içinde ve dışında hizmetlerimiz artarak devam edecek. Son olarak Ağrı’da nişanlı 50 gencin evlendirilmesi için bugünden itibaren çalışmalara başladık. Haziran ayı içerisinde düğünleri gerçekleştirilecek olan bu çiftlerimize 70 çeşit eşya yardımı yapılacaktır. Bunlar; mobilya, ev tekstili, kundura, çanta, gelinlik, iç ve dış giyim, halı, yolluk, zücaciye, saat, yüzük, aile ile ilgili yayınlar gibi eşyalardan oluşmaktadır. Bu noktada tüm hayırseverlerimizin maddi ve manevi desteklerini bekliyoruz” dedi.

Ağrı’da düzenlenecek toplu düğün törenine başta Ağrı Valiliği olmak üzere, Ağrı Belediyesi’nin büyük katkısı olduğunu vurgulayan Özdemir, desteklerinden dolayı bu kurumlara teşekkür etti. Ağrı’daki toplu düğünün Türkiye’de örnek olacağına inandıklarını dile getiren Özdemir, “Merkezi yönetim, yerel yönetim ve bir sivil toplum örgütünün bir araya geldiğinde birçok sorunun daha kısa zamanda çözüldüğü ve halkımız adına daha verimli ve faydalı olduğunu görmekteyiz. Bu duygular ve hayırseverlerimizin katkıları ile Türkiye’de olduğu kadar Afganistan, Ermenistan, Irak ve Kıbrıs gibi ülkelerden 150 çiftin vakfın yardımıyla evlendiğini bildirdi.

 

ALİ SAİT ÖGE

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.