14 Haziran için davet

14 Haziran için davet

Kılıçarslan İMKB Meslekı̇ ve Teknı̇k Anadolu Lı̇sesı̇ 14 Hazı̇ran'da düzenlenecek öğrencı̇ ı̇stı̇hdamı ve teknolojı̇ gösterı̇sı̇ne hazırlanıyor.

Kılıçarslan İMKB Meslekı̇ ve Teknı̇k Anadolu Lı̇sesı̇ 14 Hazı̇ran'da düzenlenecek öğrencı̇ ı̇stı̇hdamı ve teknolojı̇ gösterı̇sı̇ne hazırlanıyor. Öğrenciler, 14 Haziran'da 1 yıllık çalışmalarını sergileyecek.

Konya sanayisi tarafından özellikle aranan ve tercih edilen Kılıçarslan (K-TEK) öğrencilerine şimdiden iş teklifleri geldiğini, Kılıçarslan (K-TEK) öğrencilerinin farklı yetenek ve becerilerinin dikkat çektiği farklı alanlarda hazılanan 30 proje ile TUBİTAK-4006 Proje sergisi yapılacağını söyleyen Okul Müdürü M. Sadullah Özuygur, okuldan yeni mezun olan öğrencilerin Konya'nın önde gelen firmaları tarafından kendilerine yapılan iş teklifleri arasından bir seçim yapacağını ve 14 Haziran günü de  iş sözleşmesi imzalayacaklarını dile getirdi. Ayrıca okula yeni kazandırılan son teknoloji ile donatılmış atölyelerin açılışlarının da 14 Haziran'da yapılacağını söyleyen Özuygur, daha sonra şunları kaydetti: “Bu atölyeler arasında en dikkat çekici olanları ise Kodlama-Robotik ve Isıtma atölyeleri. Yeni nesil atölyeler ile sektörün yön verdiği bir okul olmaktan ziyade sanayiye yön veren bir okul olmayı hedefliyoruz.  Önümüzdeki yıllar içinde Milli Savunma sanayine ve istihdama da katkıda bulunmak üzere K- TEK sembolü ile marka okul olacağız. Ayrıca yapacağımız etkinlikler kapsamında öğrencilere İş-Kur destekli kariyer planlama çalışmaları kapsamında beş ayrı sektörde firmalar standlar kurarak hem mesleki eğitimi öğrenci ve velilere tanıtacaklar hem de mezun durumunda olacak son sınıf öğrencileri ile diyalog kurarak öğrencilere iş arama becerileri kazandırılacak. Bir çok farklı etkinlik, ikram  olacak. Okul birincilerinin ve devamsızlığı olmayan öğrencilerin ödüllendirilmesini yapacağız. Mehter takımı gösterisi ve karne töreni ile devam edecek olan etkinliğe Konya’daki tüm öğrenci ve velileri davet ediyoruz.”

İDRİS BAKAN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.