132 ülkeye ihracat

132 ülkeye ihracat

Genmot Genel Koordinatörü Yakup Küçük, Genmot'un hikayesini anlattı. Küçük, büyük bir azim, başarı ve saygı çerçevesinde buralara geldiğini belirterek, bugün 132 ülkeye ihracat yaptıklarını söyledi

Genç Anadolu İş Adamları Derneği (ASKON) Konya Şubesi, "Ticaret Akademisi" konulu tecrübe paylaşım konferansı düzenledi. Genç ASKON'un düzenlediği konferansın açılış konuşmasını yapan Genç ASKON Başkanı Sami Başgil,"15 kişilik yönetim kurulumuz ile birçok program ve projeye imza atıyoruz. Her ay Allah kısmet ederse burada buluşacağız. Çok değerli Konyalı iş adamlarımız bizlerle tecrübelerini paylaşarak geleceğimizi aydınlatacak. Bu programın hazırlanmasında Genç ASKON Yönetim Kurulu'ndaki arkadaşlarımın büyük emekleri var. Gecemizi gündüzümüze katarak bu programı hazırladık. Sizlerde bizleri kırmadınız programımıza ayrı bir değer kattığınz için ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

800 BİN KRANK ÜRETİMİ YAPIYORUZ

Genmot Crankshaft İndustry'nin Genel Koordinatörü Yakup Küçük, Genmot'un hikayesini izleyenlere anlattı. Büyük bir azim,başarı ve saygı çerçevesinde buralara kadar geldiğini dile getirdi. Küçük,"1968 yılında doğdum.1975 yılında ilkokulu bitirdim. O zamanların şartları ve aile yapısından dolayısıyla okuma imkanım olmadı. Şu an liseyi dışardan bitiriyorum. İngilizce'yi iyi derece biliyorum. Şu an Almanca,Rusça dil eğitimi alıyorum. İlkokulu bitirdikten sonra babam beni çırak olarak Rektifiyecilik atölyesine verdi. Yaklaşık 10 yıl çırak olarak çalıştım.1985 senesinde askere gitmeye karar verdim ve askere gittim. Askerden geldikten sonra babamın bana hep atölye açma hayali vardı. Askerden geldikten sonra babamın hayalini gerçekleştirerek Konya'nın eski sanayisinde  (ZAFER) atölye açtık. Araba gelince akla motoru geliyordu. Motorun beyni ise krank idi. Sanayiye arabalar krankı bozulduğu için gelirlerdi. Bu krankın tamiri ise yaklaşık 7-10 gün arasında sürerdi. Bazen bu süre 1 aya kadar çıkardı. Biz de hal böyle olunca krank üretimi yapmaya karar verdik. Hem ülke ekonomisine hem de kendi ekonomimize katkı sağlayacağını düşündük. Günde 1 tane krank üretimi o zaman bizim için büyük bir hedefti. Bu üretim için bir kalıp oluşturmak gerekiyordu. Bizde kalıbı oluşturduk ve üretime başladık. O zamanlar yılda 250 tane krank üretimi yaparken şu anda yılda 800 bin adet krank üretimi yapıyoruz. 800 bin adet krank üretimi yapan ve 600 çeşit krank üreten dünyanın ilk entegre tesisiyiz. Bizim başarımızın temelinde; liderlik,işini çok sevmek,hedeflerimiz için hep birlikte olmak,dürüstlük ve güven ortamı var"açıklamalarında bulundu.

DÜNYAYA SATIŞ YAPIYORUZ

Genmot  Crankshaft İndustry'nin Fabrika Koordinatörü Hasan Küçük,"Değerli ağabeyim Yakup Küçük tırnaklarını kazıyarak buralara kadar geldi. 2010 yılında faaliyetlerimizi şirketleştirmeye karar verdik. Otomotiv endüstrisinde,tarım ve hayvancılık endüstrisinde faaliyet gösteren  Genmot Crankshaft İndustry'i kurduk. Sadece Türkiye değil şuanda dünyaya mal satarak ihracat yapıyoruz. Genmot olarak otomotiv sanayisi sektöründe,ısınma sanayisinde,tarım ve hayvancılık sektöründe projelerimizi üretmeye devam ediyoruz. Bu projelerimiz öncesinde fizibilite çalışmaları yapıyoruz.2014 yılında toplam gelirimizin yüzde 54'ünü yurt dışı satışları oluştururken yüzde 46'lık kısmı ise yurt içi satışlarından elde ettiğimiz gelirler ile elde ettik. Şuan dünyada 132 ülkeye ürettiklerimizi ihracat ediyoruz. Cezayir,Rusya,İran,Dubai, Sudan ve İtalya'da Genmot satış ofislerimiz bulunmaktadır. Hedefimiz 2020 yılına kadar 20 ülkede satış ofisi oluşturmak" dedi.Yakup Küçük ve Hasan Küçük'ün konuşmalarının ardından Genç ASKON ve ASKON tarafından plaket takdim edildi.

AHMET SÜTCÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.