Zulme karşı tek yürek

Zulme karşı tek yürek

Anadolu Gençlik Derneği Konya Şubesi ve İHH İnsani Yardım Vakfı, İsrail’in Kudüs ve Mescid-i Aksa’yı Müslümansız bırakarak yahudileştirmek için zulmünü artırdığına dikkat çekerek, Müslümanları birlikte hareket etmeye çağırdı



Anadolu Gençlik Derneği Konya Şubesi ve İHH İnsani Yardım Vakfı, Gazze, Kudüs ve Mescid-i Aksa’da yaşananlara dikkat çekmek amacıyla dün Şerafettin Camii önünde Cuma namazı sonrası eylem gerçekleştirdi. Eylemde, İsrail’e tepki yağarken, Müslümanlara birlik olma çağrısında bulunuldu. Tekbirlerin getirildiği, çeşitli sloganların atıldığı eylemde ilk olarak konuşan İHH İnsani Yardım Vakfı Konya Temsilcisi Hidayet Yılmaz, “Mescid-i Aksa’yı canlarını ortaya koyarak savunan Kudüslü kardeşlerimize ses olmak, Aksa’ya sahip çıkma sorumluluğumuzu yerine getirmek üzere buradayız” dedi.
MESCİD-İ AKSA MÜSLÜMANLARINDIR
Yılmaz, Siyonist işgal devleti İsrail’in Kudüs’ü ve Mescid-i Aksa’yı Müslümansız bırakarak Yahudileştirmek için zulmünü artırdığına dikkat çekti. Siyonistlerin 3 yıldır Gazze’ye uyguladığı ambargoya Müslümanların dikkatini çekerek esas amacının Mescid-i Aksa’yı yıkmak olduğunu kaydeden Yılmaz, “Ayrıca, çevresindeki Müslüman mahallelerini yıkıp yeni Yahudi yerleşim bölgeleri kurarak Müslümansız bir Mescid-i Aksa ve Kudüs düşünmekteler. Buna Müslümanlar olarak asla izin vermeyeceğiz. Çünkü Mescid-i Aksa tüm Müslümanlarındır” dedi.
İSLAM’IN İZLERİNİ SİLMEYE ÇALIŞIYORLAR
Hidayet Yılmaz, “Siyonist işgalci zalim Netanyahu hükümeti ‘ulusal tarihi miras’ listesine camilerimize ve kültürel tarihi miraslarımıza Yahudi damgası vurarak İslam’ın izlerini silmeyi amaçlamaktadır” diyerek, şöyle devam etti; “Bu zulümde İsrail yalnız değil, Amerika ile birliktedir. Amerika, BM ve NATO: Irak’ta, Afganistan’da ve dünyanın çeşitli yerlerinde binlerce Müslüman kanını akıtmaya devam ederken Filistin ve Kudüs’e çözüm için somut adım atmalarını beklemek akılsızlık olur. Çözüm Türkiye’de, Mısır’da, Suriye’de, Ürdün’de, Lübnan’da tüm Müslüman halkların; kutsal topraklarımız olan Kudüs’e sahip çıkması, Mescid-i Aksa için mallarını ve canlarını feda etmeye hazır olduğunu her platformda ispat etmeleriyle mümkün olacaktır”
İHH olarak 18 Aralık 2009’da Konya’dan yola çıkarak ‘Filistin’e Özgürlük Konvoyu’yla İsrail’in acımasızca uyguladığı ambargoyu karadan delerek Gazze’ye ulaştıklarını hatırlatan Yılmaz, soykırımın bitmesi ve Gazzelilere özgürlük ve umut vermek için 20 Nisan’da denizden gemilerle ambargoyu delip ‘yalnız değilsiniz’ demeye gideceklerini söyleyerek, vatandaşlardan destek istedi.
MÜSLÜMANLAR BİRLİK OLMALI
Hidayet Yılmaz’ın ardından söz alan Anadolu Gençlik Derneği Konya Şube Başkanı Yusuf Güneş de 95 yıl önce Çanakkale’de işlenen cinayetin bugün Müslüman ülkelerinde işlenmeye devam ettiğini dile getirdi. Yeryüzünde soykırımın olduğunu kaydeden Güneş, “Bundan 95 yıl önce haçlı zihniyeti Çanakkale’de birleşti ve tek suçu Müslüman’ım demek olan insanları canice öldürdü. Şimdi bu caniler başta Kudüs’te olmak üzere birçok Müslüman ülke de aynı caniliği devam ettirmekteler” dedi. İmam-Hatiplilerin önüne set koyanların ve başörtüsüne karşı çıkanların aynı zihniyet olduğunu kaydeden Güneş, bu zihniyetin Çanakkale’yi geçtiğinin yaşanan olaylardan görüldüğü belirterek, Müslümanları birlik olmaya çağırdı. Konuşmalardan sonra yapılan duanın ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.