Zorunlu rotasyon

Zorunlu rotasyon

Atiker Konyaspor teknik direktörü Rıza Çalımbay Çaykur Rizespor maçında zorunlu rotasyona gitmek zorunda kaldı. Hurtado ve Ferhat Öztorun’un sakatlıkları tecrübeli hocayı zorunlu rotasyona sevk etti

Atiker Konyaspor ligin 9. Hafta maçında deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşılaştı. Yeşil-beyazlı ekip maçtan 1-1’lik beraberlik ayrılırken teknik direktör Rıza Çalımbay son haftaların formda ismi Hurtado’ya ve sol bekin başarılı oyuncusu Ferhat Öztorun’a sakatlığı nedeniyle forma şansı veremedi.     

Karşılaşma öncesinde Peru Milli Takımı'nın Amerika ile oynadığı müsabakada sakatlanan Paolo Hurtado'nun sağlık durumuyla ilgili açıklama yapıldı. Kulüp Doktoru Galip Bilen Kürklü yaptığı açıklamada, "Milli maçın ilk dakikalarında sağ dizine darbe aldıktan sonra dizinde esneme gerçekleşen ve maçı tamamlayamayan oyuncumuzun yapılan MR kontrolünde MCL ( iç yan bağlar) grade 2 zorlanma ve kısmi yırtık tespit edilmiştir. Hurtado'nun spora dönüş süresi yaklaşık 6 hafta olarak beklenmektedir" şeklinde görüş belirtti. Yapılan bu açıklama ile büyük bir şok yaşayan yeşil-beyazlı taraftarlar Çaykur Rize karşısında bu oyuncunun yokluğunu çok büyük oranda hisseti. Hurtado’nun yerine oyunda olan Fofana ise her zaman ki yetersiz kaldı ve taraftara saç baş yoldurttu.

FERHAT’IN YERİNDE OPANASENKO OYNADI  

Hurtado’nun şok sakatlığıyla sarsılan Atiker Konyaspor’a bir kötü haber de maç öncesi Ferhat Öztorun’dan geldi. Yeşil-beyazlı ekibin deneyimli sol beki Ferhat Öztorun, maç öncesi hastalanarak ilk 11'den çıkarıldı. Ferhat’ın yerine sol bekte Ukraynalı oyuncu Yevhen Opanasenko forma giydi. Opanasenko, 4. haftada deplasmanda oynanan Yeni Malatyaspor maçında sakatlanarak oyundan çıkan Ferhat Öztorun’un yerine oyuna dahil olmuştu.  

JAHOVİC HEM FORMASINA HEM DE GOLE KAVUŞTU

Kupada Yeni Amasyaspor ile oynanan maçta gördüğü kırmızı kart nedeniyle Göztepe ve Beşiktaş maçlarında forma giyemeyen Adis Jahovic, 2 maçlık cezanın ardından formasına kavuştu. Makedon golcü, ikinci yarının başında Fofana’nın yerine oyuna dahil oldu. Deneyimli oyuncu, maça hareket getirirken, 82. dakikada takımına penaltıdan beraberliği getiren golü attı. Gol hasretine son veren Jahovic, Süper Lig’de ikinci golünü attı.

DİAGNE İYİ İŞLER YAPIYOR

Atiker Konyaspor’un yeni transferi stoper Fallou Diagne  Süper Ligde Beşiktaş maçının ardından Rize deplasmanında da forma giydi. Tecrübeli oyuncu bu iki maçta gösterdiği performans ile ilerleyen haftalarda daha iyi olacağının sinyallerini verdi.

FERHAT TÜRKOĞLU

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.