Zoru başarın artık

Zoru başarın artık

Konyaspor, pazartesi günü şampiyonluğun en büyük adaylarından Trabzonspor ile karşı karşıya gelecek. Saat 20.00da başlayacak karşılaşmayı Fırat Aydınus yönetecek. Kartalda cezalı Montana forma giyemeyecek

Süper Lig’de geçen hafta Antalyaspor deplasmanından boş dönen Konyaspor, pazartesi günü ligin en güçlü şampiyonluk adaylarından Trabzonspor ile karşı karşıya gelecek. Saat 20.00’de başlayacak kapanış maçını İstanbul bölgesi hakemlerinden Fırat Aydınus yönetecek. Aydınus’un yardımcılıklarını İstanbul'dan Serkan Ok ve Kenan Yılmaz yaparken, maçın dördüncü hakemi yine İstanbul'dan Osman Yiğit Uzer. Konyaspor ile Trabzonspor arasında oynanacak karşılaşma Lig TV’den naklen yayınlanacak.
Trabzonspor maçıyla 10. karşılaşmasına çıkacak olan Kartallar, geride kalan 9 hafta da 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 yenilgi aldı. Kartallar 9 gol attı ve kalesinde 17 gol gördü. Konyaspor 6 puanla 17. sırada yer almakta.. Ligin ilk 3 haftasında 4 puan toplayarak orta sıralarda yer alan, ancak son 6 haftada aldığı sonuçlarla inişe geçen Konyaspor, bugün Trabzonspor’u yenerek hem moral kazanmayı hem de çıkışa geçmeyi amaçlıyor.
Konyaspor yöneticileri, taraftarları maça davet ederek, bugün onların verecekleri destekle Trabzonspor’u yeneceklerini dile getirdiler. Galibiyet halinde futbolculara ekstra prim verilecek. Sporseverler, Konyaspor-Trabzonspor maçını kale arkası tribünlerden 7,5, kapalı tribünden 75 ve diğer tribünlerden 20 TL ödeyerek izleyebilecekler. Taraftarlar biletlerini biletx ve stad gişelerinden temin edebilecekler.
Konyaspor’da, Trabzonspor maçının hazırlıkları önceki akşam taktik ağırlıklı antrenmanla devam etti ve bu çalışmanın ardından futbolcular Tatlıcak tesislerinde kampa girdiler. Dün de ter atarak hazırlıkları tamamlayan yeşil-beyazlı takımda, hazır olmayan İbrahim Ege, sakatlığı devam eden Murat Tosun,  Bucasporla oynanan maçta kırmızı kart gören Montano forma giyemeyecek. Bu futbolcunun yerinde büyük bir olasılıkla Emre Toraman  görev yapacak... Konyaspor, Trabzonspor karşısında muhtemelen şu 11 ile mücadele edecek: Orkun- Veli, Kere, Erdinç, Abbas- İbrahima Bangoura, Emre Toraman, Adnan, Peter- Erdal ve İvan.
KONYA-TRABZON 23. RANDEVUDA
Konyaspor, 10.hafta bugün maçında karşılaşacağı Trabzonspor ile ligde oynadığı 22 maçta 6 galibiyet elde ederken, rakip 10 kez kazandı, 6 mücadelede ise beraberlik bozulmadı. 26 gol atan temsilcimiz, kalesinde 34 gol gördü. 1988-89 sezonunda oynanan ve karşılıklı alınan 1-0’lık galibiyetlerle başlayan rekabette geride kalan maçlarda Konyaspor, 6 galibiyet alırken, 6 mücadele berabere sonuçlandı, Trabzonspor ise 10 galibiyet elde etti. Kartal, attığı 26 gole karşın kalesinde 34 gol gördü.  İki takım ayrıca Fortis Türkiye Kupası’nda da 2 kez karşılaştı. 2003-2004 sezonunda oynanan ve normal süresi 1-1 sona eren mücadeleyi uzatma dakikalarında bulduğu golle Trabzonspor kazanırken, 2006-2007 sezonunda yine Trabzon’da oynanan kupa maçı 1-1 sona ermişti.  Konyaspor, rakibiyle deplasmanda oynadığı maçlarda 1988-89 sezonunda (0-1), 2003-2004 sezonunda (0-3) ve 2005-2006 sezonunda (1-2), 2008-2009 sezonunda (0-1) dört galibiyet aldı. 2008-2009 sezonunun 6.haftasında Konya'da oynanan mücadele 3-2'lik skorla Trabzonspor'un galibiyetiyle sona ererken, yeşil-beyazlı temsilcimiz deplasmanda rakibini Roman Kratochvil'in golüyle 1-0 mağlup etmişti.
AYDINUS 13 MAÇTA DÜDÜK ÇALDI
Spor Toto Süper Lig'de 10.haftanın kapanış maçında Konyaspor’un Trabzonspor ile oynayacağı mücadelede görevlendirilen FİFA kokartlı hakemlerden Fırat Aydınus, temsilcimizin Süper Lig ve Bank Asya 1.Ligde daha önce 13 maçında düdük çaldı. İstanbul Bölgesi FİFA kokartlı hakemlerinden Fırat Aydınus, 2003-2004 sezonundan itibaren Konyaspor’un Süper Lig ve Bank Asya 1.Lig'de 13 maçını yönetti. Aydınus, son olarak 20 Mayıs 2010 tarihinde İstanbul Ali Sami Yen Stadyumu'nda oynanan ve temsilcimizin 1-0 kazandığı Karşıyaka Bank Asya 1.Lig Yükselme Grubu maçında görev yaptı. Konyaspor-Trabzonspor Spor Toto Süper Lig 10.hafta maçında Fırat Aydınus'un yardımcılıklarını İstanbul'dan Serkan Ok ve Kenan Yılmaz yaparken, maçın dördüncü hakemi yine İstanbul'dan Osman Yiğit Uzer.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.