‘Zorlanmamız O'na ağır gelir’

‘Zorlanmamız O'na ağır gelir’

Liseli gençler efendimizin izinde sloganıyla düzenlenen Siyer- i Nebi bilgi yarışması hakkında açıklamalarda bulunan AGD Şube Başkanı Mehmet Parlak, “Müminlere karşı çok şefkatli peygamberimizi en güzel biçimde tanımalıyız ve bunun için çaba göstermeliyiz

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından düzenlenen Siyer- i Nebi bilgi yarışması için AGD Konya Şubesi tarafından il merkezinde ve taşralarda çalışmalar son sürat devam ediyor.  Amaçlarının Hz. Muhammed (SAS) hakkında daha hassas ve daha ayrıntılı bilgi edinmelerini sağlayarak, örnek bir nesil yetiştirmek olduğunu ifade eden Anadolu Gençlik Derneği Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, Tevbe Suresinin 128. ayetine dikkat çekerek, “Yüce Rabbimiz, ‘Andolsun ki, size kendinizden gayet izzetli bir peygamber geldi. Zorlanmanız ona ağır geliyor, üstünüze çokça titriyor ve müminlere karşı çok şefkatli, çok merhametlidir’ buyurarak, efendimizin ümmetine ne kadar önem verdiğini belirtmiştir. Bizlerde böylesine önem arz eden kâinatın efendisi, kâinatın en büyük öğretmeni olan peygamberimizi en güzel biçimde tanımalıyız ve bunun için çaba göstermeliyiz. Yarışmamız, tam da bu konuya hizmet etmektir” dedi.

41 DEFA MAŞALLAH DENECEK ÇALIŞMA

Siyer- i Nebi bilgi yarışması için AGD Konya Şubesi tarafından il merkezinde ve taşralarda çalışmalar son sürat devam ediyor. 19 Aralıkta yapılacak olan sınav için il merkezlerinde, taşralarda öğrenciler ve öğretmenler ile bire bir görüşülüp yarışma hakkında bilgilendirmeler yapılıyor. Siyer- i Nebi bilgi yarışması hakkında bilgi veren Mehmet Parlak, “Bu güzel çalışmalarımızı tüm kardeşlerimize duyurduğunuz için sizlere çok teşekkür ederim. Dernek olarak çalışmalarımızın 41. dönemindeyiz. İnşallah bundan böyle 41 defa maşallah dedirtecek çalışmalara da imza atmaya devam ederiz. Çalışma kadromuz içerisinde bütün ekibimiz üzerine düşen görevi elinden geldiğince, en güzel şekilde yapmak için gayret gösteriyor. Bu yarışma için başvuruların son tarihi 1Aralıktır. Sınav ise 19 Aralık 2015 Cumartesi günü gerçekleştirilecek.  31 Aralık gecesi icra edeceğimiz ‘Mekke’nin Fethi ve Gençlik’ programında ise sonuçlar açıklanarak, kazananlara ödülleri verilecektir. Daha sonra 81 il ve ayrıca Kıbrıs'ta birinci olan öğrencilerimiz, Ankara'da bir sınava daha tabi tutularak genel bir sıralama oluşturulacak. Yarışma ücretsizdir. Öğrenciler internet üzerinden www.efendimizinizinde.com adresinden başvurularını yapabilirler.  Başvuru yaptıktan sonra derneğimiz şubelerinden kitaplar temin edilebilir. Lise ve İmam Hatip komisyonunun beraber yürüttüğü yapılacak olan bu yarışma ile yaşayışı ve ahlakı ile her dönem insanlık tarafından örnek alınacak efendimizi (SAS) en güzel biçimde tanımak ve onun yaptıklarını günlük hayatımızda uygulamaktır öncelikli gayemizdir” şeklinde konuştu.

KUR'AN VE SÜNNET TEK DAYANAĞIMIZDIR

“Gerek televizyonlarda gerek ise internetler de var olan filmler ve diziler yoluyla toplum içerisinde bir model oluşturulmak isteniyor” diyen Parlak, şöyle konuştu: “Bu tamamı ile bizim kültürümüzden, adetimizden uzak olan ve bir o kadar da tehlikeli durumdur. Bizim için en güzel örnek Efendimiz ve ona ait olan şeylerdir. Efendimizin sahabeleridir. Kuran-ı Kerimin Fatiha suresinin mealini iyi anlamamız lazımdır. Ne buyruluyor Rabbim bizi doğru yola ilet, gazaba ve azgınlığa uğramışların yoluna değil mealini görürler. Doğru yol efendimizin ve sahabelerinin yoludur. Bunun dışındaki çoğu yol insanı azgınlığa ve gazaba götürür. Biz bu uğurda mücadele ediyoruz. Tarihimizde ki birçok fetih rolünü yaşatmaya çalışıyoruz. Peygamberimiz Veda Hutbesinde bizlere iki şey emanet etmiştir. Birincisi Kuran-ı Kerim ikincisi de Sünnet-i Seniyye'dir. Biz bu değerlere sıkı sıkıya yapışmalıyız.”

AMACIMIZ HAYIRDA YARIŞ İÇİN VESİLE OLMAK

Bir hadis-i şerifte hayır için yarışınız buyrulduğunu da belirten Parlak, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Biz hayır için yarışacak kardeşlerimize vesile olmaktan gurur duyuyoruz  Ağaç yaşken eğilir. Kuran-ı Kerimi ve efendimiz Hz. Muhammed (SAS) hayatını ve yaşantısını küçük yaşlardan itibaren öğrenmemiz gerekmektedir. Bu noktada ailelere, eğitim sistemine ve çevresel faktörlere büyük bir görev düşmektedir. Maalesef eğitim sistemindeki yanlışlardan, bazen de aile içerisindeki bu tarz eğitimlerin zayıflığından bu konularda ve efendimizin yaşantısına dair tam anlamı ile bir bilgi elde edilemiyor. Bu noktada kendimizi sorumlu hissediyoruz. Sorumluluğumuz artıyor. Bizim yaptığımız Siyer-i Nebi yarışması ile gençler yanlış yerine doğruyu öğreniyorlar. Biz bu yarışma için okunacak  MGV yayınlarından çıkan İbrahim Cücük hocamızın ‘Ayet ve Hadislerler Peygamberimiz (sas) Yaşayışı, Ahlakı, Prensipleri’ ile 10 binlerce gence ulaşacağız. Yarışmaya olan ilginin artması buna paralel olarak efendimizin daha çok tanınması için bu yarışma sonunda kazananlara çeşitli hediye ödülleri koyduk. Bu durum gençlerimizi yarışma için daha çok teşvik ediyor. Daha çok azimlendiriyor. Geçen yıl 40 lisede 31 ilçede yaptığımız yarışmaya 10 bin kişi katılmıştı. Bu yıl bu rakamların üzerine çıkacağız.”

YARIŞMAYA OLAN İLGİ MEMNUN EDİCİ

Yapılacak olan Siyer-i Nebi bilgi yarışmasına öğrencilerden, öğretmenlerden ve farklı kesimlerden büyük bir ilgi olduğunu belirten İmam Hatipler Komisyonu Başkanı Vehbi Birer ve Liseler Komisyonu Başkanı Durmuş Ali Kara ise, “İl ve taşra merkezlerinde adım atmadık yer bırakmadık, bırakmayacağız da. Her okulu, her öğrenciyi ve her öğretmeni tek tek ve özel olarak ziyaret ediyoruz. Yarışmaya çok büyük bir ilgi var. Bu bizleri çok memnun etti. Taşra merkezlerinin il merkezlerine göre imkanları daha kısıtlı. Biz bu kısıtlı olan imkanları ortadan kaldırmak veya en aza indirmek için gereken bütün mücadeleyi arkadaşlarımız ile vereceğiz. Efendimizin tanınması, hayatının bilinmesi ve tüm bunlardan bir sonuç çıkararak insanlığımızın yaşantısına uygulayacak her kardeşlerimize hizmet etmek bizim için bir borçtur. Çünkü gençlik akmakta olan bir su gibidir. Gençlerimiz geleceğimizdir. Onları İslam odaklı konulara yönlendirmeliyiz. Geleceğimizi ancak bu şekilde garanti altına alabiliriz” ifadelerine yer verdi.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.