Bakanın ‘ne yapacaksınız’   dediği üründe hasat zamanı

Bakanın ‘ne yapacaksınız’ dediği üründe hasat zamanı

Çumra Anadolu Üretim ve pazarlama Kooperatifi Başkanlığı Salı günü Saat 10.00’da İçeri Çumra’da 20 dekar alanda ekimi yapılan yerli ve milli endüstriyel kenevirin hasadını gerçekleştirecek.

Çumra Anadolu Üretim ve pazarlama Kooperatifi Başkanlığı Salı günü Saat 10.00’da İçeri Çumra’da 20 dekar alanda ekimi yapılan yerli ve milli endüstriyel kenevirin hasadını gerçekleştirecek. İlçe protokolünün katılacağı program Geçtiğimiz ay Konya’ya gelen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın kenevir ile ilgili sözlerini anımsattı.

Yumaklı, Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Birliği (KONPADER) Başkanı Ahmet Bestil’in kenevir ekimi için destek istemesine karşın, 'kenevir ekip ne yapacaksınız' ifadelerini kullanmıştı. Yumaklı’nın sözleri Cumhurbaşkanlığı kararıyla hayata geçirilen kenevir ekim projesine karşı duyarsızlık olarak değerlendirilirken, tarım camiası ve sivil toplum kuruluşları bu duruma tepki göstermişti.

Kenevir hasat programının Bakan Yumaklı’nın tepki alan sözlerinin ardından yapılacak olması bu ürünün ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.