Zor maç olacak

Zor maç olacak

Teknik Direktör Ziya Doğan, her zaman olduğu gibi yine eleştirmenlere göndermede bulundu. Doğan, Gençlerbirliği maçını saha ve seyirci avantajını iyi kullanarak kazanacaklarını söyledi

Gençlerbirliği’ni yenmeleri halinde puanları eşitleyip averajla bu takımın önüne geçecekleri bir maça çıkacaklarını söyleyen Konyaspor teknik direktörü  Ziya Doğan, Kasımpaşa maçının ikinci yarısındaki takım ruhunu ve kazanma hırsını Gençlerbirliği karşısında oyunun geneline yayarak 3 puanla ayrılan taraf olacaklarına inandıklarını söyledi.
Pazar günü Gençlerbirliği ile oynanacak maçın değerlendirmesini yapan Ziya Doğan, "Bizden 3 puan öndeler. Kendi sahamızdaki maçı kazanırsak aynı puana sahip olacağız. Geçen hafta galip gelmeyi çok istiyorduk ama olmadı. En azından bu hafta içeride oynayacağımız Gençlerbirliği maçında bu avantajımızı iyi kullanmak istiyoruz. Avantajlı bir periyoda girdik. Fakat bu avantajlı dönemdeki ilk maçımızı iyi değerlendiremedik ve puan kaybı yaşadık. Gençlerbirliği maçında saha ve seyirci avantajımızı kullanarak galip gelmek istiyoruz. Gençlerbirliği'de oturmuş kadrosu olmasına rağmen transferde birçok oyuncuyu kadrolarına dahil ettiler. Buna rağmen ligde istedikleri yerde değiller. Zor maç olacak. Ama biz son oynadığımız Kasımpaşa maçının ikinci yarısındaki takım ruhunu sahaya yansıtırsak sahadan galibiyetle ayrılırız diye düşünüyorum. Kasımpaşa maçının ilk yarısında takım ruhu adına sahada hiçbir şey yoktu. Bu beni fazlasıyla düşündürdü ve kızdırdı. Devre arasında gerekli uyarıları yaptım. Takımda yaşanan bu durum ile ilgili hep bir sebep aradık. İlk defa saat 14:30'da bir maç oynadık. Biz antrenman programımız gereği saat 14:00 ile 17:00 arasında hep istirahat ediyorduk. Bu saatler arasında aylar sonra ilk defa maç oynadık. Bu sebeplerden biri olabilir mi ?. Bunu kesinlikle bir mazeret olarak söylemiyoruz. Futbolcu nasıl ikinci yarıda motive oluyorsa ilk yarıda da olmalıydı. Gençlerbirliği karşısında böyle bir motivasyonu maçın başında rakibimize hissettirirsek ve seyircimizin de tam desteğiyle iç sahadaki avantajımızı bu sefer iyi kullanacağımıza inanıyorum" dedi.
SÖYLEDİKLERİM ÇARPITILIYOR
Beşiktaş ve Kasımpaşa maçlarında takımımızın moral motivasyon anlamında üst düzeye çıktığı ancak takım oyunu yerine oyuncuların daha çok bireyselliğe yöneldiği ve bunun sebebinin ne olduğu sorusuna Ziya Doğan şu cevabı verdi:
"Öncelikle beceri eksikliği var. Oyuncularımızla Kasımpaşa maçının görüntülü analizini yaptık. 2-2'yi yakaladıktan sonra 4-2, 5-2 bitebilirdi. Ancak son final paslarında inanılmaz bencil davrandığımızı gördük. Bunu özellikle oyuncularıma da izlettirdim. Buna bakıldığında kalitemizin biraz düşük olduğu görülüyor. Asist yapacak yerde çok lüzumsuz hareketlere yöneliyoruz. Arkadaşının önüne bıraksa çok rahat şekilde golleri bulacağız ve galip geleceğiz. Bunların bir daha tekrarlanmaması adına çaba sarfediyoruz. Biz maçın sonucu kötü de olsa, istediğimiz gibi bitmese de moralimizi bozmadan bir sonraki maç için çok iyi çalışıyoruz. Oyuncularım bu konuda özverililer. Ama son maçta defans hataları maçın sonucunu etkiledi diyebilirim. Genelde duran toplardan gol yiyorduk. Ama bu maçta pozisyon vererek kalemizde komik ve bizim takımımıza yakışmayan goller gördük. Ama yine de şunu açık yüreklilikle söylüyorum. Maç sonundaki açıklamalarımı yine bazı kesimler kasıtlı olarak çarpıtıp kamuoyunun önüne seriyor. Ben maç sonunda, "İlk yarı çok kötü oynadık. Çok üzgünüz. Ama ikinci yarıda da 2-0'dan maçı çevirmek önemliydi" dedim. Buna çok sevindik demedim. Demek ki bir takım 2-0'dan maçı 2-2'ye getirebiliyor ve yakaladığı fırsatları değerlendirmesi durumunda kazanabilecek durumda oluyorsa bu performansını neden maçın her iki yarısında da sergileyemedi. Bunun çeşitli nedenleri olabilir. Bunlar tabi ki bir mazeret değil. İnşallah Gençlerbirliği maçında takım ruhunu maçın başından itibaren sahaya yansıtırız ve sonucunda galip gelmek istiyoruz..."
5-6 OYUNCU TAKVİYE EDECEĞİZ
Ziya Doğan,  devre arasında yapılacak transferlerle ilgili yapılan çalışmaları değerlendirerek, "Maçlarımız Cuma veya Cumartesi olduğu zaman 3-4 haftadır yurt dışında maçlar izliyordum. Ama kalan 3 maçımızda Pazar günü olunca bundan sonra gidemeyeceğim. Yardımcı hocalarımız dönüşümlü olarak gidip seyrediyorlar. Bazı oyuncuları belirlemek üzereyiz. Ama bir gerçek var. Ara dönemde transfer yapmak çok kolay değil. Hocalarımızdan biri Arjantin'e gitti. 3 haftada 25'e yakın maç izleyecek. Oradan beklediğimiz oyuncular var. Türkiye'den yerli oyunculardan kadromuza katabileceğimiz oyuncular olabilir. Ama bir gerçek var. Takımı komple değiştirmeyeceğiz. 5-6 oyuncu gönderip aynı sayıda oyuncuyu kadromuza dahil edeceğiz. Ama bunlarla ilgili ne aramıza katılacak oyuncular ne de gidecek oyuncularla ilgili net isimler belirlemedik. Çünkü 3 maçımız daha var. Son değerlendirmemizi önümüzdeki günlerde yapacağız" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.