Ziraat mühendisleri İngilizce öğreniyor

Ziraat mühendisleri İngilizce öğreniyor

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Konya Şubesi tarafından, ziraat mühendislerinin okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerinin geliştirilmesi amacıyla İngilizce kursu eğitimi verilmeye başlandı.

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Konya Şubesi tarafından, ziraat mühendislerinin okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerinin geliştirilmesi amacıyla İngilizce kursu eğitimi verilmeye başlandı. Haftanın iki günü ZMO Konya Şubesi’nde verilen eğitim programına, kaydını yaptıran ziraat mühendisleri katılıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan ZMO Konya Şube Başkanı Celil Çalış, ziraat mühendislilerine yönelik eğitim çalışmalarına yabancı dil kursunu da eklediklerini belirterek, “Üyelerimizin dünya ile entegrasyonun çoğalması, bilimsel ve mesleki araştırmaların rahatça yapılması, yurt dışı gezilerimizde sıkıntı çekmeden konuşmak ve yazmak amacıyla ziraat mühendislerimize yönelik İngilizce kursu çok faydalı olmaktadır. Sınırların kalktığı bir dünyada, bir ziraat mühendisinin İngilizceyi bilmesi gereklidir. Okulda öğrenilen ama yetersiz olan yabancı dil bilgimizi böylece pekiştirmek adına kurs çok faydalı olmakta” dedi.

Ziraat mühendislerine İngilizce eğitim veren Mustafa Koçak, yabancı dil konusunun neredeyse bir toplumsal yara olduğunu ifade ederek, İngilizce öğrenmenin günümüzde artık bir özel yetenek alanından çıkıp, genel yetenek alanına girdiğini söyledi. İsteyen herkesin İngilizce’yi öğrenebileceğini belirten Koçak, “Yabancı dil öğrenmenin zor bir iş olduğu yönündeki yanlış inançların, dil öğrenmenin önündeki en büyük engeldir. Doğru yöntemlerle yabancı dil rahatça öğrenilebilir. Günümüzde gençlerin önündeki en büyük sorunlardan biri yabancı dil yetersizliğidir. Özellikle İngilizce hayatımızın her alanında kendini göstermektedir. İş arayan gençler en çok İngilizce bilmeme engeline takılıyorlar. İngilizce öğrenmeye yanlış yöntemlerle çalışmış ve başarılı olamamış kişiler, İngilizce öğrenemeyeceği inancına kapılıyorlar. Bu yanlış inanış da onların İngilizce öğrenememelerine ve İngilizce’den uzaklaşmalarına sebep oluyor. İngilizce öğrenmeye ilgi duyan herkes İngilizce’yi öğrenebilir” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.