Zinaya idam cezası çağrısı

Zinaya idam cezası çağrısı

HAY-DER Genel Başkanı Nevzat Laleli, sosyal yaşantının büyük bir çöküşe doğru gittiğini belirterek, “Zina fiilinin tekrar suç sayılmasını, bu fiili yapanlara veya yaptıranlara ceza verilmesini ve hatta idam cezasını istiyoruz” dedi

Hayırda Yarışanlar Derneği (HAY-DER) Genel Başkanı Nevzat Laleli, kadının toplumsal değeri ve toplum içinde yer alan önemli sorunlar ile ilgili değerlendirmeler yaptı. Laleli,  dernek olarak  tek bir kızın bile kaçırılarak hayatının karartılmasını, ailelerinin perişan edilmesini istemiyoruz. Zina yeniden suç sayılmalı ve bu işi yapanlar mutlaka cezalandırılmalıdır” cümlelerini kullandı. Masum kızlardan gün geçtikçe bir anda daha çok kaybolduğunu dile getiren Laleli, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kız çocuklarımızın kaybolma vakaları arttı. Sosyal medya kaybolan bu kızlarımızın fotoğraflarıyla çalkalanıyor. Bu kız çocuklarının çoğunun tesettürlü ve çarşaflı olması dikkatleri üzerine çekiyor. Nereye gidiyor bu kızlarımız? Başlarına neler geliyor? Kızları kaybolan ailelerin çektiği acılardan kimsenin haberi oluyor mu? O kızımız bir ömür, kendi evine ve kendi ailesine neden geri dönemiyor, dönmüyor? Bu kızların ölüsü veya dirisi neden bulunamıyor? Bu kızları kimler ne maksatla kaçırıyor? Şu anda Türkiye'de ki bütün genel evlerde 4 bin vesikalı kadının çalıştığı söyleniyor. Gizli çalıştırılanlarla birlikte bu sayı belki de 10 binleri aşıyor.  Bu dönemde genelev sayısında bir azalma olmadığı gibi şehirlerimizde birçok evin bu maksatla tutulduğunu görüyoruz. Ve daha acısı üzerine  telefon numaralarının yazılı olduğu her gün yüzlerce çıplak kadın resimlerini taşıyan kartların yaya yollarına atıldığını görüyoruz. TC Devleti, vatandaşının can, mal, ırz, akıl ve nesil güvenliğini mutlaka sağlamak zorundadır.”

28 ŞUBAT DAYATMASI OLAYLARI KÖRÜKLEDİ

Laleli, Türkiye'de karma eğitim sistemi anlayışına da tepki gösterdi. Laleli, zinanın boyutunun arttığını vurgulayarak, “Ülkemizde, 28 Şubat dayatması kız okullarımızın kapatılarak karma eğitimin başlatılması, bu eğitimin o gün bugün devam etmesi, kanunun değiştirilerek zinanın suç olmaktan çıkartılması ve televizyon dizilerinde çarpık aile hayatını konu edinmesi, ülkemizde aile hayatını büyük ölçüde yıkmış ve maalesef bu ülkemiz de zinanın boyutlarını artırmıştır” şeklinde konuştu. Gerekli tedbirlerin alınmadığı sürece kız kaçırma ve zina olaylarının devam edeceğini söyleyen Laleli, konuşmasını şu cümleler ile sonlandırdı: “Derhal gerekli tedbirler alınmalı. Bu işi rant haline getirenlere dur denilmeli. Yoksa kız kaçırmalar artarak devam edecek. Senin kızın, benim kızım bu batakhanelere düşürülerek, onların ve ailelerinin acılarına bakmadan, üzerinden büyük paralar kazanılacak.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.