Konya'ya saatte 9 bin kişi kapasiteli yürüyen merdiven yapılacak! Konumu manidar

Konya'ya saatte 9 bin kişi kapasiteli yürüyen merdiven yapılacak! Konumu manidar

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yatırımlara bir yenisi daha eklendi. Bu kapsamda saatte 9 bin kişi kapasiteli yürüyen merdiven yapılacak. Proje üst geçide entegre edilecek.

Türkiye genelinde birçok yatırım devam ediyor. Konya'da belediyelerin yatırım planlarına yenileri ekleniyor. Düzenli olarak ihaleye çıkan belediyeler eksiklikleri tamamlamaya çalışıyor. Son olarak Konya'da büyük bir ihtiyaç için ihaleye çıkıldı.

kaza-444.webp

Yeni İstanbul Caddesinde yayaların hayatını kaybettiği birçok kaza meydana geliyor. Üst geçit kullanmak istemeyen yayalar yoldan geçmeyi tercih ediyor. 11 Kasım 2023 tarihindeki trafik kazasında 6 kişi hayatını kaybetmişti.

ekran-goruntusu-2024-10-10-104727.png

Konya Büyükşehir Belediyesi caddede yer alan ve yoğun kullanılan bir yaya üst geçidine yürüyen merdiven yapımı için ihaleye çıktı. Kılıçarslan Gençlik Merkezi Yaya Üst Geçidinie yapılacak projenin detayları belli oldu.

ekran-goruntusu-2024-10-10-123446.png

İhale kapsamında saatte 9 bin kişi kapasiteli yürüyen merdiven yapılacak. İhale tarihi 30 Ekim 2024 olarak belirlendi. Söz konusu projenin 180 günde tamamlanması bekleniyor. Böylece daha konforlu hale gelen üst geçidin vatandaş tarafından yoğun şekilde kullanılacağı tahmin ediliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum