Zeytinyağı 2 bin lira oldu! Marketler zincir vurdu

Zeytinyağı 2 bin lira oldu! Marketler zincir vurdu

Türkiye ve dünya genelinde zeytinyağına gelen dev zamların ardından marketler zincirle önlem aldı. 5 litre tenekede satılan zeytinyağının fiyatı 2 bin liraya yükseldi.

Ekonomik krizin etkileriyle dünya genelinde enflasyon düşmüyor. Bu yıl küresel ısınmanın etkileri de görülünce zeytin üretimi düştü. Rekolte kaybına bağlı olarak hem Türkiye hem de dünyada zeytin ve zeytin ürünlerine dev zam uygulandı.

FIRLAYAN ZEYTİNYAĞI FİYATLARI SONRASI ZİNCİRLİ ÖNLEM

İspanya dünyanın en büyük zeytinyağı üreticisi konumunda bulunuyor. Zeytinyağının 5 litre fiyatı 75 Euro’ya yani 2 bin liradan daha fazla paraya yükselen ülkenin güneyindeki Endülüs’te 30 şubeye sahip Tu Super adlı süpermarket zincirinin CEO'su Ruben Navarro, “Hırsızlık olaylarında ciddi artış yaşanıyor. Yüksek fiyatlar nedeniyle zeytinyağı hırsızların hedefinde.” dedi.

zeytin-yagi.jpeg

ZEYTİNYAĞININ FİYATI 15 EURO'YA YÜKSELDİ

İspanya’da bu yıl yaşanan kuraklık zeytinyağı fiyatlarını uçurdu. Devletin belirlediği rakamlara göre zeytinyağının litresi 8 euro fakat bazı markaların sızma zeytinyağlarının litre fiyatı 15 euroya kadar çıkıyor.

İspanyol polisi, bu ay 56 ton sızma zeytinyağının çalınmasıyla ilgili başlatılan incelemede iki kişinin gözaltına alındığını aktardı.

Market zinciri Tu Super CEO’su Ruben Navarro, 5 litrelik zeytinyağı şişelerinin yer aldığı reyonlara asma kilitli zincirler taktıklarını da belirtti. Navarro, “Hırsızlık olaylarından endişelenen bazı çalışanlarımız istifa bile etti.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum