‘Zeytin Dalı Operasyonu sınırlandırılmamalı'

‘Zeytin Dalı Operasyonu sınırlandırılmamalı'

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şube Başkanı Mustafa Işık, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'e gerçekleştirdiği "Zeytin Dalı Operasyonu" ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Dernek olarak operasyonla ilgili her türlü göreve hazır olduklarını söyleyen Işık, “Türkiye Cumhuriyeti sınırındaki terör örgütleri veya dış güçlerin kurmuş oldukları herhangi bir kuvvet tehdit oluşturuyorsa, bunu savurmak için, gerek hükumet, gerekse diğer partiler tek vücut olarak buna karşı koyması gerekiyor. Yapılan bu operasyonun sonuna kadar arkasındayız. Biz dernek olarak üzerimize düşen ne görev olursa yapmaya hazırız. Gidilecek derse tüm üyelerimizle yine gider, görevimizi gözümüzü kırpmadan yaparız” dedi.

GÖNÜLLÜ BAŞVURULARI SEVİNDİRİCİ

Vatandaşların gönüllü askerli başvuruları ile ilgi konuşan Işık, şöyle konuştu: “15 Temmuz’dan sonra oluşan Yenikapı ruhunun bu millette her zaman olduğun biz biliyorduk. 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası bu millet bunu gösterdi. Şimdi Afrin operasyonu var, daha sonra başka bir operasyon olabilir. Bu millet o birliktelik ruhunu her zaman gösterecektir. Vatandaşlarımızın gönüllü başvurularından mutluluk duyuyoruz. Bizim istediğimiz hep buydu. Teröre karşı tek vücut olmak. Dış güçlerin oyunlarına karşı hep tek vücut olmak lazım. Tek bayrak, tek devlet, tek millet vurgusu hep dile getirdik.”

BÖLGEDEKİ GÜCÜ BİZ TESİS ETMELİYİZ

Afrin’e yapılan operasyonun Türkiye sınırındaki tehditler sonrası yapıldığını hatırlatan Işık, konuşmasına şöyle devam etti: “Operasyonun başında, operasyonun kısa süreceği, operasyona ABD, BM’den destek bulunmaya çalışıldığı gibi söylemler vardı ama, burada tehdit alan biziz, ülkemiz. Türkiye Cumhuriyeti’ne tehdit savuşturulana kadar, tüm teröristler temizlenene kadar operasyonlar devam etmeli. Operasyon Afrin’le sınırlı kalmalı. Bölgede adı geçen terör örgütlerinin, ABD’nin kuracağı 30 bin kişilik ordu, def edilene kadar o bölgede durulmalı. Gerekirse o bölgedeki gücü biz tesis etmeliyiz. Türkiye Cumhuriyeti dış politikasını hep 4-5’er yıllık yaptı. Seçimden seçime politika uygulandı. ABD 1960’taki Marshall yardımları  ile birlikte ülkenin içine nifak sokarak dış lobiyi içimize yerleştirdi. ABD’nin gülüşüne bile inanmamak lazım.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.