Türk güneş panelleri afetlere meydan okuyor

Türk güneş panelleri afetlere meydan okuyor

ABD'nin Teksas eyaletinde dolunun güneş enerjisi panellerine verdiği hasarı ve dünyanın bazı yerlerinde yaşanan doğal afetleri dikkate alan Türk güneş paneli üreticileri, her türlü afet riskini düşünerek panelleri test ediyor.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, Teksas'ta etkili olan dolu, çok sayıda panelin zarar görmesine neden olmuştu. Şiddetli hava olaylarının muhtemel etkilerinden korunmak isteyen güneş paneli sanayicileri, çalışmalarında pek çok dengeyi gözeterek yatırımlar gerçekleştiriyor.

Kalyon PV Kalite Müdürü Salih Kaya, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, sertifikalandırma süreçlerini takip etmiş, doğru montajlanmış güneş panellerinin herhangi bir şekilde afetlerden etkilenmeyeceğini söyledi.

Kaya, standartlara uygun olarak üretilip, monte edilen güneş panellerinin su geçirmez olarak tasarlandığını belirterek, yağmurların panelin temizlenmesi noktasında yardımcı bile olduğunu ifade etti.

Kar yağışına karşı da güneş panellerinin dayanıklı olduğunu bildiren Kaya, " Karın da aşırı şiddetli cinsleri olabiliyor. Burada temel risk karın panel üzerine birikmesi ve yığılması. Kar yağışları sırasında, çeşitli çökmeler oluşabiliyor. Burada da paneller için çeşitli testler mevcuttur. Bizim ürettiğimiz paneller mekanik testlerden başarılı bir şekilde geçebilmektedirler. Paneller ortalama bir binek araç yükü kadar kar yığınını kaldırabilmektedir." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.