Zeyid Aslan istifa etti

Zeyid Aslan istifa etti

Meclis'te tutanak tartışması gerginliği devam ediyor.

AK Parti li Zeyid Aslan ile CHP 'li Kamer Genç arasında iki gün önce Genel Kurul'da yaşanan tartışma TBMM Böcek Komisyonu'nun bugünkü toplantısında kavgaya neden oldu.

Tepkiler nedeniyle komisyona katılmayan Zeyid Aslan'ın yerine toplantıya Ak Parti Denizli milletvekili Yusuf Başer başkanlık etti. Toplantının başında yaklaşık 35 CHP'li vekil komisyonun yapıldığı toplantı salonuna gelerek Zeyid Aslan'ın komisyondan istifasını istedi.

CHP'li vekillerin istifa isteği usul tartışmasına neden oldu. Başkan Vekili Başer gerginliğin artması üzerine toplantıya ara vermek istedi. Bu tartışmayı daha da alevlendirdi.

Zaman zaman itişmelerin yaşandığı kavgada CHP'li Haydar Akar komisyon sıralarına kalem fırlattı. Ceketlerini çıkaran vekiller birbirini dışarı davet etti. CHP'li vekiller Aslan istifa etmediği takdirde komisyondan çekileceklerini belirtti. Ortamı yatıştırmaya çalışan Ak Partili Şuay Alpay ise bugüne kadar komisyonda herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını, bu konunun tartışılacağı yerin Genel Kurul olduğunu söyledi. Yaşanan tartışma ve gerilimin ardından CHP'li vekiller komisyonu terk etti.

Bu olaylardan bir süre sonra ise Zeyid Aslan'ın komisyon başkanlığından istifa ettiği açıklandı.

Öte yandan Aslan'ın Kamer Genç için söylediği küfürlü sözleri içeren tutanaklar Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in talebi ile kaldırılmıştı. CHP'lilerin tepkisi üzerine, küfürlü tutanak bu kez sansürlü bir şekilde yeniden internet sitesine konuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.