İrfaniye Kur’an  Kursu tamamlandı

İrfaniye Kur’an Kursu tamamlandı

Karatay Belediyesi tarafından yapımını tamamlanan İrfaniye Kur’an Kursu binası, 12 Ağustos Pazartesi günü gerçekleştirilecek törenle hizmete açılacak

Karatay Belediyesi, doğrudan yatırımlarının yanında şehrin dinamikleriyle işbirliği yaparak toplumsal ihtiyaçları karşılayan birçok projeye de imza atıyor. Bu kapsamda Karatay Belediyesi tarafından yapımını tamamlanan İrfaniye Kur’an Kursu binası, 12 Ağustos Pazartesi günü gerçekleştirilecek törenle hizmete açılacak. Karatay Belediyesi, yerel yönetim hizmetlerini etkin ve kaliteli bir şekilde vatandaşa ulaştırırken, sosyal belediyecilik çalışmalarının en güzel örneklerine de imza atmayı sürdürüyor. Bu kapsamda Karatay Belediyesi, çocuklara dini rehberlik hizmetlerinin yanı sıra dini, milli ve manevi eğitimlerinin de verileceği İrfaniye Kur’an Kursu binasının yapımını tamamladı. Aziziye Mahallesi’nde hayata geçen yeni kurs merkezi, bodrum kat ile birlikte toplam 3 kattan oluşuyor. 1010 metrekare arsa üzerinde, 997 metrekarelik inşaat alanına sahip olan kurs merkezinin içerisinde sınıflar, oyun odası, mescit ve diğer gerekli bütün ihtiyaçları karşılayabilen bölümlerden oluşuyor. İrfaniye Kur’an Kursu’nun resmi açılışı ise 12 Ağustos Pazartesi günü gerçekleştirilecek törenle yapılacak.

İYİ MEKANLAR HAZIRLARSAK ÇOCUKLARIMIZ İYİ BİR GELECEĞE SAHİP OLUR

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, şanlı ecdadımıza layık nesiller yetiştirecek yeni kurs binasının ilçeye hayırlı olması temennisinde bulundu. Başkan Hasan Kılca, “İçerisinde verilecek kaliteli eğitimin yanı sıra mimarisiyle de şehrimize ve ilçemize örnek teşkil edebilecek bir tesis oldu. İnşallah bu mekanlar da mimarisi gibi gelecek nesillerimize güzel bir şekil verecekler. Bizler iyi mekanlar hazırlarsak çocuklarımız da iyi bir geleceğe sahip olurlar. Karatay Belediyesi olarak bizler de yeni neslin ihyasında ve inşasında olmaya, yeni eğitim yuvalarına destek vermeye devam ediyoruz. Bu kapsamda da yapımını tamamladığımız ve artık açılışı için heyecan duyduğumuz bu güzel merkezden inşallah uzun yıllar boyunca nice hafızlar ve önemli ilim erbapları yetişecek. İrfaniye Kur’an Kursu’muzun ilçemize, şehrimize ve insanımıza hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.