Zeybekten eleştiriler

Zeybekten eleştiriler

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş ile birlikte Konyada düzenlediği mitingde AKPye yüklendi

Hükümet Meydanı’nda düzenlenen mitingde meydanda toplanan partililere seslenen Zeybek, konuşmasında hükümetin yanlış politikalarının ülkeyi bölmeye götürdüğünü söyledi. Zeybek, RTE diye hitap ettiği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, “Türkiye’nin bütün değerlerini peşkeş çekiyorsun dedim sesini çıkarmadın. Bizim olan iki adayı 2004’ten beri işgale göz yumuyorsun, vatan topraklarına sahip çıkmıyorsun, orta direği yok ediyorsun dedim sesini çıkarmadın. Ne zaman ki, ‘Sen angut oldun’ dedim, 100 bin liralık tazminat davası açtın.” dedi.
Angut ifadesinin argo bir kelime olmadığının altını çizen Zeybek “Ben sana bunu hakaret amaçlı söylemedim ki? Angut bir kuştur. Bütün kuşlar avcılardan kaçarlar ama angut denilen kuş avcıların üstüne doğru, onlara doğru gider. Bak seni de uyarıyorum, seni de kurtarmak istiyorum. Bu gidişle başına Saddam’ın başına gelenler gelir. Nasıl Saddam’ı azdırdılar, İran’a saldırttılar, silahlandırdılar, sonra da Saddam’ı bahane ederek, Irak’a saldırdılar. İnsanların ölümüne sebep oldular, sen de onlara yardım ettin. Sen de onlar kadar suçlusun. Ben sana bunu anlatmaya çalışıyorum” diye konuştu.
Türkiye’de tarımın öldüğünü de dile getiren Zeybek, “Bir zamanlar Türkiye’de 9 milyon büyükbaş hayvan vardı. Şimdi 3 milyon kalmadı. Bunun üzerine halkın Kurban Bayramı’nda keseceği kurbanlığı bile yurt dışından getirdiklere anguslar ile karşıladılar. Tüm bu olumsuzlukların ardından Vatanını, milletini sevenleri ittifak yapmaya çağırdık hiçbirisi gelmedi. Hiçbiri söylediklerinde samimi olmadıkları için gelmediler ve sınıfta kaldılar. Demek ki söylediklerine onlar bile inanmıyorlar. İnanmadıklarını söyleyerek halkı kandıranlara yazıklar olsun ama bir şerefli parti, Trabzon’dan çıkmış, dünya çapında şöhret kazanmış, imanlı kadrosuyla değerli hemşehrimiz Prof. Dr. Haydar Baş çağrımıza katıldı. Bizi bu ittifak ile seçimlere gidiyoruz” şeklinde konuştu.

ALİ SAİT ÖGE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.