Zengin toprakların fakir çocukları olmayacağız

Zengin toprakların fakir çocukları olmayacağız

Görevi 1 yıl önce devraldıklarını ve kısa süre içinde çok önemli işlere imza attıklarını söyleyen Meram Ziraat Odası Başkanı Murat Yağız, “Ne yaptıysak üreticimiz için yaptık. Biz, zengin toprakların fakir çocukları olmayacağız” dedi

Meram Ziraat Odası Başkanı Murat Yağız, Meram Ziraat Odası Toplantı Salonu'nda düzenlediği basın toplantısıyla 1 yıllık görev süresini değerlendirdi. Başkan Yağız, “Meram Ziraat Odası Başkanlığı’nın 2019 Yılı Şubat ayı sonunda yapılan Olağan Genel Kurul’unda tek liste ile girdiğimiz seçimlerde delegelerimizden gerekli desteği alarak, Meclis ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz ile birlikte, seçimin hemen ardından 3 Mart günü mazbatamızı alarak TZOB Genel Başkanımız Sayın Şemsi Bayraktar ve TZOB yönetim kurulu önderliğinde kanunumuz , tüzüğümüz, ve Genel Merkezimizin genelgeleri doğrultusunda besmelemizi çektik, göreve başladık. Bugün görev süremizin birinci yılını doldurmuş bulunuyoruz” dedi.

SADECE AİDAT TOPLAYAN ANLAYIŞTAN ÇIKILDI

“Seçimlerin hemen ardından yaptığımız açıklama da ' Zengin toprakların fakir çocukları olmayalım' Çiftçi iyiliktir, güzelliktir, şimdi çiftçimiz için iyiliği güzelliği düşünecek olan bizleriz , sloganlarını kendimize düstur edineceğimizi söyledik” diyen Yağız, daha sonra şunları kaydetti: “Göreve geliş amacımızın, Meram Çiftçisinin üretimine destek olmak, yaşadıkları problemlere çözüm sunmak olduğunu ifade etmiştik. Seçilir seçilmez ilk olarak odamızın işlevselliğini kazandırdık. Kurumsal bir kimliğe sahip olmasını sağladık. Bizlerden desteğini esirgemeyen çifçimizi mahallerinde ziyaret ederek kendilerine şükranlarımızı sunduk. Odamız, üyesinden sadece aidat toplayan, kurum olmaktan çıktı ve birçok projeyle çiftçinin emeğinin karşılığını alması konusunda gayretler göstermeye başladık. Çiftçilerimiz ile bire bir görüşmeler yaparak, değerlendirmelerde bulunduk. Sorunları yerinde tespit ettik. Milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla, il ve ilçe Tarım Müdürlerimiz ile bir araya gelerek tespit ettiğimiz sorunlarımızı anlattık. Çözüm önerilerimizi sunduk. Neler yapılabiliri planladık.

ÇOĞU ÖNEMLİ ALANDA FAALİYET GÖSTERDİK

Tarım sektörünün temsilcileri olarak seslerini duyurmak için basın toplantıları düzenlediklerini ifade eden Yağız, “İlgili birimler sesimizi duydu ve sorunların çözümü noktasında neler yapabileceklerini düşündü. Girdi maliyetlerini azaltmak başta olmak üzere, yerli ve milli üretim yapabilmenin yollarını aradık. Daha önce kimsenin yeterince ciddiye almadığı Meram ve Konya çiftçisi artık sözü dinlenen, sorunları için çözüm aranan kurum haline geldi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne giderek, Adalet ve Kalkınma Partisi Konya Milletvekilleri, Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekilleri, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili ile bire bir görüşmeler yaptık. Hazırlamış olduğumuz raporları sunduk. Çözüm önerilerimizi ilettik. Sorunların çözümü noktasında ortak bir konsorsiyum oluşturarak neler yapılabileceğinin raporunu siyasilerimizle birlikte yeniden hazırladık. Bunların yanı sıra bazı Mahallelerimiz de Akıllı Sulama Sistemi’nin açılışını yaptık. İlçemizde KOP ile birlikte yürütülen 'Doğru Fide Projesi' ne katıldık. Karaömerler Mahallemiz de düzenlenen Patates Fuarına katılarak stant açtık. Ankara’da kurulan coğrafi işaretli yerel Ürünler Tanıtım Fuarına katıldık. İlçe Tarım Müdürlüğümüz ile birlikte Boyalı Mahallesi’nde Meram’ın Altın Tanesi isimli KOP TEYAP Projesi’nin Susam Tarla Gününü düzenledik. 300 çiftçimiz tarla gününe katıldı. Bölgemizde nerede ise her yıl yaşanan fare zararlısı ile toplu mücadele edebilmek için çiftçilerimize bedelini Oda bütçesinden ödeyerek ilaç dağıtımı yaptık. Çiftçimizin daha ucuza hizmet ve mal alımını sağlamak adına çeşitli sağlık kuruluşları, finans kuruluşları ve bazı özel firmalar ile indirimli mal ve hizmet alımı sözleşmeleri yaptık. Yine bölgemizden bir kalkınma kooperatifinin çifçilerin ürettiği ürünleri pazarladığı muhtelif illerde bulunan satış yerlerini ziyaret ettik. Türk Silahlı Kuvvetlerinin düzenlediği Barış Pınarı Harekâtına destek vermek amacıyla 500 çiftçimiz traktörleri ile destek vererek miting düzenledik” şeklinde konuştu.

ÜLKEMİZE KATMA DEĞER SAĞLAYACAĞIZ

En kısa sürede en az 1 milyon metre kare olan bir arazi üzerine Seracılık Bölgesi kurulması konusunda büyük adımlar atacaklarının da müjdesini vermek Yağız, şu ifadelerle konuşmasını noktaladı: “Bununla ilgili arsa, alt yapı ve fiziki yapı çalışmaları projelendirilmiş takip edilmektedir. Bu projenin hayata geçirilmesi ile çiftçi başka olmak üzere, ilçemiz, şehrimiz ve ülkemiz ciddi anlamda kazanımlar sağlayacak. Birçok üründe kendine yeten Konya, artık sebze yetiştiriciliğinde de Türkiye’nin lokomotifi olacak. Toplantının başında da bahsettiğimiz gibi biz çiftçimizin, üreticimizin, sorunlarını çözmek onların emeğinin karşılığını almalarını sağlamak, ülkemize katma değer kazandırmak için yola çıktık.”

SALİH ACIBADEM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.