Türk savunma sanayisi İHA ihracatını çeşitlendirecek

Türk savunma sanayisi İHA ihracatını çeşitlendirecek

Bayraktar TB2, Bayraktar Akıncı, Anka, Aksungur gibi İHA'larla "en fazla İHA ihraç eden ülke" haline gelen Türkiye, daha küçük sınıftaki İHA'ları üreten şirketlerin çabalarıyla ihracatını çeşitlendirmeye hazırlanıyor.

Baykar ve Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen araçların başarılarıyla "en fazla insansız hava aracı (İHA) ihraç eden ülke" haline gelen Türkiye, daha küçük sınıftaki İHA'ları üreten şirketlerin çabalarıyla bu başarıyı yaygınlaştırmayı amaçlıyor.

Türk savunma sanayisi ürünü Bayraktar TB2, Bayraktar Akıncı, Anka ve Aksungur, yurt içindeki başarılarını yurt dışına da taşıyıp birçok ihracat sözleşmesine imza attı. Bu başarılarla Türkiye, uluslararası İHA pazarında liderliğe yükseldi. Baykar ve TUSAŞ'ın bu başarısını daha küçük ve farklı sınıflarda sürdürmek isteyen Türk şirketleri birçok ürün geliştirip bunları yurt dışındaki kullanıcılarla buluşturmak için çalışmalar yürütüyor.

Bu firmalardan biri olan Robit Teknoloji, bir süredir yürüttüğü çalışmaları sonunda ortaya çıkan ürünleri Azerbaycan Uluslararası Savunma Sanayii (ADEX) Fuarı’nda tanıttı. Fuarda, yeni tasarımıyla ilk kez yurt dışında sergilenen FPV kamikaze dron (dron kamerasından alınan görüntünün pilotun gözündeki gözlüğe getirilmesiyle kullanılan dron) AZAT, ilgiyle karşılandı.

Robit Teknoloji İş Geliştirme Direktörü İbrahim Yiğit Özboyacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yakın zamanda uluslararası heyetle yaptıkları teknoloji gösteriminin ardından AZAT'la ADEX Fuarı'na katıldıklarını söyledi.

Teknoloji gösterimi sonrasında fuarda yoğun ilgiyle karşılaştıklarını dile getiren Özboyacı, seri üretim aşamasına gelen AZAT'a yönelik farklı heyetlerle verimli görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.